Pelicansin Nurminen kritisoi kurinpitopäätöstä: Nyt olisi ollut mahdollisuus tehdä Statement

Pelicansin valmentaja ja pääomistaja Pasi Nurminen harmittelee sitä, että SM-liigan kurinpinto ei onnistunut käyttämään "ensimmäistä tilaisuuttaan linjanvetoon" riittävän jämerästi. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

SM-liigan tuore kurinpitodelegaatio langetti viiden ottelun pelikiellon SaiPan Cody Kunykille. Kanadalaishyökkääjä taklasi perjantain liiga-avauksessa KooKoon Michael Kerästä päähän niin sanotusta kuolleesta kulmasta.

Pelicansin pääomistaja ja valmentaja Pasi Nurminen otti tuomion suuruuteen kärkevästi kantaa twitterissä.   

– Sanotaanko niin, että kerroin oman mielipiteeni asiasta, sanoin sen Pasi Nurmisena.

Videolla tilanne näytti tahalliselta vahingoittamisyritykseltä. Kurinpitodelegaation linjauksissa rangaistuksia on kovennettu "erityisesti tahalliseksi tulkittavien sekä merkittävää huolimattomuutta osoittavien päähän kohdistuneiden taklauksien" osalta.

Nurmisen mielestä nyt olisi ollut hyvä tilaisuus nähtyä jämerämpään kannanottoon.

– Nyt olisi ollut aika ja hyvä paikka näyttää, ettei tällaisia hyväksytä.

Pelicans-valmentaja korostaa, että ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.

– Enemmän olen kiinnostunut siitä, että nyt oli ensimmäinen kerta, kun tätä linjattiin uudella kokoonpanolla. Nyt oli mahdollisuus tehdä Statement. Se mahdollisuus tulee vain yhden kerran, Nurminen huomauttaa.

– Kurinpitäjän tehtävä on vaativa, eikä missään nimessä helppo. Nämä ovat isoja linjanvetoja, ja nyt kun päästiin aloittamaan vähän niin kuin nollasta, sen Statementin olisi tosiaan voinut tehdä vähän toisinkin.

Nurminen ei kertonut omaa näkemystään twitterissä ihan hetken mielijohteesta.

– Sen verran otin tämän asiakseni, että lähetin klipin myös Pohjois-Amerikkaan. Sain sieltä sellaista palautetta, että ei se tuomio (viisi) ottelua nyt ihan linjatonkaan ollut, Nurminen myöntää.

Kunykin taklauksen lisäksi toinenkin tilanne asetettiin kurinpitokäsittelyyn viikonloppuna. Kärppien Jari Sailio sai suihkukomennuksen taklattuaan taklattuaan HPK:n Roope Laavaista päähän. Sailio sai teostaan kolmen ottelun pelikiellon.

– Toivon, että itse keskustelu siirtyy itse jääkiekkoon eli peliin. Tämä on hieno laji, eikä ole toivottavaa, että keskustelu pyörii vain draaman ja ylilyöntien ympärillä, Nurminen sanoo.

Cody Kunykin kurinpitopäätös SM-liigan verkkosivuilla perusteluineen.
Jari Sailion kurinpitopäätös täällä.