Liiga tiedotti: Pelicansin maali hylättiin aiheellisesti - katso kattokameravideo

Pelicansin Iikka Kangasniemi sai Tappara-ottelussa kiekon maaliin ajassa 58.43, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Tuomio puhututti paljon, ja etenkin Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kävi kuumana.

Liiga julkaisi perjantaina kattokamerakuvan tilanteesta ja kertoi, mitä videolta tarkistettiin: tehtiinkö maali potkuliikkeellä, tehtiinkö maali kädellä tai käsiohjauksella ja olisko maali siirtynyt pois paikoiltaan ennen kuin kiekko meni verkkoon.

Maali oli paikoillaan, mutta muut rikkeet Liigan mielestä täyttyivät. Maali tehtiin potkuliikkeellä ja käsiohjauksella.

"Tilanteessa kiekko tulee Tapparan Teemu Lassilan torjunnan jälkeen takaisin kohti Pelicansin Iikka Kangasniemeä. Tämän jälkeen Kangasniemen luistin liikkuu maalia kohti ja kääntyy samalla osuen kiekkoon sisäsyrjällä. Sääntöjen mukaan tämä tulkitaan potkuliikkeeksi. Potkuliikkeen jälkeen ei ole merkitystä mistä kiekko kimpoaa maaliin. Maali hylätään aina, ellei potkun jälkeen joku pelaajista pelaa kiekkoa kontrolloidusti mailallaan maaliin."

"Tilanteessa kiekko nousee havaittavissa olevan potkuliikkeen jälkeen etuyläviistoon. Kangasniemi jatkaa liikettään maalia kohti ja ohjaa kiekon maaliin kädellään. Tämän jälkeen kiekko osuu vielä maalivahdin käsivarteen ja menee maaliin. Sääntöjen mukaan käsiohjauksen jälkeen ei ole merkitystä mistä kiekko kimpoaa maaliin. Käsiohjauksen jälkeen Kangasniemen olisi pitänyt itse pelata kiekko kontrolloidusti mailallaan maaliin, jotta maali olisi hyväksytty. Jos kiekko olisi kimmonnut Kangasniemen käsiohjauksen jälkeen hänen joukkuekaverilleen ja hän olisi laukonut tai ohjannut kiekon maaliin, tilanne olisi tulkittu sääntökirjan mukaan käsisyötöksi."