Pelicansilta ketjullinen tasoitusta Tapparalle

Pelicansin joukkueen parsiminen kokoon alkukauden aikana on ollut lahtelaisseuran lääkintäosastolle melkoista painajaista.

Riveistä on puuttunut jatkuvasti kymmenisen pelaajaa, ja juuri kymmenen miestä on merkitty Liigan sivustolla nytkin sairaiksi.

Juha Leimusta ei ole ollut tällä kaudella apua edes tasakentällisin selkäänsä lepuuttavana ylivoiman viivatykkinä.

Tuorein putoaja rivistä on vahvan alkukauden pelannut sentteri Miska Siikonen, joka jätti kaksi viikkoa sitten ottelun Turussa kesken. Siikonen pelasi kuitenkin sen jälkeen kaikki ottelut Pelicansin viimeisimpään, lauantaiseen IFK-matsiin asti.

Pelicans on ilmoittanut haastavansa Tapparan Hakametsässä vain kolmen kentällisen ja yhden ylimääräisen pelaajan voimin, jolloin Tappara saisi tasoitusta tasan ketjullisen verran.

Kuuden Pelicansin puolustajan joukossa jatkaa sentterin paikalta siirron takalinjoille saanut Henri Heino. Kauden kuusi otteluaan pisteettä pelannut Miro Hovinen palaa riveihin liki puolentoista kuukauden huililta. Marko Pöyhönen siirtyi puolustajaksi laitahyökkääjän paikalta kesken viime kauden.

Pelicans on tehnyt 66 maalia. Illan ottelusta on poissa yhteensä 26+30 tehopistettä koonneet pelaajat.

Lahtelaisjoukkueen riveissä kauden kaikkiin 27 otteluun ovat pukeneet vain maalivahti Janne Juvonen, puolustajat Pöyhönen, Ben Blood ja nyt sairaslistalle ilmoitettu Roni Rukajärvi sekä hyökkääjät Juhani Tyrväinen, Aleksi Rekonen ja Hannes Björninen.

Lahtelaisten maalipörssin kärkipaikan Iikka Kangasniemen kanssa seitsemällä maalillaan jakava Vili Sopanen on pystynyt pelaamaan vain 11 ottelua. Puolustuksen merkittäviä menetyksiä ovat Stefan Lassen ja vain seitsemään otteluun pukenut Juha Leimu, josta ei siis ole ollut tällä kaudella apua edes tasakentällisin selkäänsä lepuuttavana ylivoiman viivatykkinä.

Esimerkiksi Jukureissa 27 ottelua (pelattuna 28 matsia) on tilastoissa peräti 14 pelaajalla. Jukurien riveissä ei ole tällä hetkellä yhtään loukkaantunutta, joten kaikki Turun matkalta puuttuvat mikkeliläisseuran pelaajat ovat sivussa siksi, etteivät mahdu kokoonpanoon.