Pelicansilla kaikkien aikojen nelosketju

Pelicansin kultakypärää kantava Vili Sopanen palaa kaukaloon yhden kuumeeseen menetyn pelin jälkeen. Sopanen on pistepörssin kärkimiehen Henrik Haapalan ohella pörssin kymppikärjen toinen pelaaja, joka on nakuttanut tällä kaudella yli yhden tehopisteen ottelukeskiarvolla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Lahdessa ovat tänään panokset tapissa, joten vielä torstain pelistä sivussa olleet kuumeinen Vili Sopanen ja toipilas Justin Hodgmankin ovat komennettuna Pelicansin kokoonpanoon Kärppien saapuessa vieraaksi.

Pelicansin runkosarjan päätöspäivien tähtäin on yksinkertaisesti koota kaksi pistettä enemmän kuin Ässät, jolloin lahtelaiset varmistaisivat runkosarjan kuutossijan ja yli viikon huilin ennen oikeiden pudotuspelien alkamista.

Kärpät lopettaa runkosarjansa Lahden vierailuun. Pelicans matkaa maanantaiksi runsaat sata kilometriä koilliseen Jukurien vieraaksi. Ässät pelaa tänään Helsingissä ja maanantaina Turussa.

Lahdessa kummankaan joukkueen ei kannata ottaa loppuhetkillä tarpeettomia riskejä ainakaan kuuntelematta tilannetta Helsingin pelistä. Koska tasapistetilanteessa ratkaisee kolmen pisteen voittojen jälkeen maaliero, ei jatkoajan kautta kärsitty tappio vielä takaisi Pelicansille (151-144) Kärppien (143-133) edellä olemista ja kympin saamista vastustajaksi mahdollisissa ensi viikon karsintakierroksen peleissä.

Jos on Ässillä pudotuspeleihin tähdäten koottu 1500 runkosarjapelin nelosketju, on Pelicansillakin ilmoitettuna aika nimekäs nelonen: Sopanen-Antti Tyrväinen-Hodgman.

Laukauksen jalkaansa saanut ja edellisottelussa Tampereella vain kymmenen minuuttia pelannut Ben Blood on sairaslistalla neljäntenä pakkina Mikko Kousan, Stefan Lassenin ja Miro Hovisen jatkoksi.

Kärppien sentteri Mikael Ruohomaa palaa kokoonpanoon. Niklas Olausson ei yhäkään mahdu rivistöön. Puolustaja Lasse Kukkonen on matkassa vain henkisenä tukena lentopisteet hakien. Kärpät lähtee peliin kuudella pakilla.

Pelicans:

Morten Poulsen- Juhani Tyrväinen-Arttu Heikkinen

Kimi Koivisto-Miska Siikonen-Iikka Kangasniemi

Antti Erkinjuntti-Hannes Björninen-Joonas Alanne

Vili Sopanen-Antti Tyrväinen-Justin Hodgman

Nico Manelius-Juha Leimu

Henri Heino-Roni Rukajärvi

Pasi Puistola-Marko Pöyhönen

Ylimäärinen hyökkääjä Aleksi Rekonen

Karri Rämö (Janne Juvonen)

Kärpät

John Albert-Mika Pyörälä-Brock Trotter

Saku Mäenalanen-Antti Kalapudas-Ville Leskinen

Jesse Saarinen-Mikael Ruohomaa-Mikko Lehtonen

Jari Sailio-Miska Humaloja-Sami Anttila

Mikko Niemelä-Shaun Heshka

Ivan Svarny-Jani Hakanpää

Ilkka Mikkola-Aleksi Mäkelä

Ylimääräinen hyökkääjä Aku Kestilä

Jussi Rynnäs (Sami Aittokallio)