Pelicans tyrmäsi Lukon - Virta: "Aika totaalisesti voi unohtua, mitä jääkiekko on"

Pekka Virralla ja Lukolla on vielä paljon tekemistä. Kuva: Juha Sinisalo

Lukko pelasi keskiviikkona ensimmäisen 60 minuutin harjoitusottelunsa Lahdessa Pelicansia vastaan. Kotijoukkue latoi Aleksi Rekosen, Casimir Jürgensin ja Antti Tyrväisen maaleilla taululle selvän 3–0 (2–0, 0–0, 1–0) -voiton.

– Siinä olisi voinut tulla enemmänkin maaleja omiin. Ei pärjätty ollenkaan. Ei oltu lähelläkään sitä, missä näissä peleissä pitää olla, Lukon päävalmentaja Pekka Virta myönsi.

Virran mielestä metsään mentiin jo otteluun valmistautumisessa.

– Aika totaalisesti on unohtunut mitä jääkiekko tarkoittaa, kun ollaan pelin ytimessä. Se on kamppailu-urheilua, työ tehdään ennen kuin tuonne kaukaloon mennään. Niin se nyrkkeilijäkin tekee, eikä rupea katsomaan kehässä, jos joku tulisi apuun, Virta paasasi.

Hän ei tarkoittanut pelkästään Lukon kamppailupelaamista.

– Kaikessa oli viive. Peliin täytyy paästä sisälle, ytimeen. Löytää sellainen juttu kuin adrenaliini, kun hyppää askiin. Muuten ollaan myöhässä, sattuu ja tuntuu kurjalta koko ajan, kun vastustaja käy räppäämässä maaleja, Virta latoi.

Hänen mielestään viime kaudesta juontuva epävarmuus näkyy edelleen Lukon pelaajissa. Raumalaisjoukkue jäi liigassa sijalle 12.

– Se jälki, minkä kausi jätti, pitää pystyä myöntämään, että sen pystyy kohtaamaan. Siitähän tässä on joukkueurheilussa kysymys, eikä siitä, että joku jankuttaa jostakin, että se on niin ja niin hyvä pelaaja.

– Tämä on joukkuepeli ja meidän pitää auttaa toinen toisiamme. Nyt katsotaan, miten minä voin ja ollaan väliinpitämättömiä siitä, miten meille käy, Virta totesi.

Päävalmentaja päätti kuitenkin viiden minuutin puheenvuoronsa puhelimessa muistuttaen, että kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Pelicansin 3-0-voiton yksi takuumiehistä oli Juvonen, joka torjui harjoituskauden debyytissään nollapelin 23 torjunnalla. Lukosta lähimpänä maalintekoa kävi Janne Niskala, joka ampui ottelussa alussa tolppaan. 

Lukko jatkaa harjoituspelejään perjantaina Mikkelissä Jukurien vieraana. Lahtelaisten harjoituskausi jatkuu puolestaan perjantaina Tampereella HIFK:ta vastaan.