Pelicans-tähdellä kulkee – Viimeiseen kahdeksaan otteluun 18 tehopistettä!

Vili Sopanen on noussut kevään lähestyessä huimaan lentoon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaikka Pelicans joutui poistumaan perjantaina Vaasasta nolla pistettä taskussaan, oli lahtelaisten esityksessä runsaasti hyviä piirteitä. Etenkin joukkueen kärkikalusto lämmittää Pelicans-fanien mieltä. Sen verran kovassa kunnossa lahtelaisten nimimiehet ovat.

Etenkin Vili Sopanen on ollut tulikuumana viimeaikoina. Sportin 4-2-voittoon päättyneessä ottelussa Sopaselle merkittiin kaksi syöttöpistettä. Viimeiseen kahdeksaan otteluun mies on nakuttanut huimat kymmenen maalia ja 18 tehopistettä.

– Kun on hyvät ketjukaverit vierellä, niin tulosta tulee, Sopanen kertoi kliseisesti.

Ketjukaverit ovat suuri syy Sopasen vireelle, mutta fakta on myös se, että Pelicans-laituri on itse tällä hetkellä suurin syy omaan vireeseensä.

Viime vuosina loukkaantumisista kärsineeltä Sopaselta on odotettu vuosien saatossa paljon. Lopullista murtautumista liigan kovimpaan eliittiin ei ole vieläkään tapahtunut, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että lahtelaishyökkääjä saattaa olla tämän kevään suurin tähti.

– En nyt tiedä, olenko elämäni kunnossa, mutta olen varmaan aika lähellä sitä. Mutta minusta tuntuu siltä, että pystyn vielä parempaankin.

Sopasen huippukunto johtuu monestakin asiasta, mutta yksi merkittävä tekijä on ollut lahtelaisten tälle kaudella muuttunut pelitapa. Petri Matikainen on kehittänyt Pelicansin peliä kiekollisempaan suuntaan, ja etenkin Sopasen kaltaiset taiturit hyötyvät siitä.

– Tykkään siitä, että me olemme olleet tällä kaudella paljon kiekollisempia ja hallinneet sitä kautta peliä. Se sopii meidän joukkueelle hyvin, Sopanen avasi.

Perjantaina kiekollinen hallinta ei tuonut kuitenkaan pisteitä. Pelicans vyöryi kolmannen erän vaasalaisten päätyyn, mutta tasoitusosuma jäi tekemättä. Lopulta Tommi Tikka iski kiekon tyhjään Pelicans-rysään, ja vierasjoukkueen loppukiri loppui siihen.

– Loppu jäi kaivelee. Me ei ensinnäkään pystytty parempaan, mutta sitten siinä oli tilanne, josta olisi pitänyt tulla vastustajalle jäähy ja meille 5 vs. 3 -ylivoima. Oli meillä kuitenkin paikkoja ja pelasimme kiekon kanssa hyvin, mutta meidän olisi pitänyt olla vahvempia maalintekopaikoilla, Sopanen linjasi.