Pelicans otti venäläisen sentterin koeajalle

Pelicans hakee täytettä keskushyökkääjistöönsä Venäjältä. Vadim Pereskokov metsästää pelipaikkaa try out -sopimuksen kautta. Hyökkääjä saapui Suomeen tänään ja mies nähdään ensimmäisen kerran Pelicans-paidassa heti huomenna, kun lahtelaisjoukkue kohtaa Tampereella HIFK:n.

TsSKA Moskovan juniorimyllyn läpikäynyt 23-vuotias venäläishyökkääjä on 179-senttinen ja 77-kiloinen. Hän kiekkoili viime kaudella KHL-seura Kunlunin organisaatiossa.

Kiinassa peliaikaa lohkesi 41 runkosarjaottelussa, joissa syntyi yksi maali ja neljä maalisyöttöä. Kolmessa pelaamassaam playoff-kamppailussa Pereskokov sai tililleen yhden syöttöpisteen.

Hyökkäyksen uusi kasvo on lahtelaisten matkassa jo perjantaina, kun Pelicans kohtaa Tampere Cupissa HIFK:n.

Kiekkoareenan lähteiden mukaan kyseessä on taitava ja tunnollinen hyökkääjä. Potentiaalia onnistujaksi löytyy, olkoonkin että akilleenkantapääksi saattaa osoittautua heikko englannin kielen taitaminen ja sopeutuminen taktiseen pelaaminen ja pelisysteemiin.

Hieman samanlaisilla sanakäänteillä tuoretta hankintaa kuvailee myös Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen:

– Pereskokov on taitava pelaaja, mutta nähtäväksi jää, kuinka mies sopeutuu Lahteen ja Liigaan. Hyökkääjä saa näyttöpaikan, mutta katsotaan rauhassa löytyykö Pelicansista miehelle sopivaa roolia. Joka tapauksessa tämän kauden joukkueeseen etsitään vielä vahvistusta niin puolustus- kuin hyökkäysosastolle, Laukkanen kertoo.

Pelicansin keskikaistalle tuli viime kauden jälkeen ammottava railo, kun ECHL:ään siirtynyt Justin Hodgman ja Juhani Tyrväinen (HIFK) vaihtoivat maisemaa. Viime viikolla lahtelaisseura passitti vielä kilometritehtaalle oman kasvattinsa Henri Heinon, joka hänkin on pelannut valtaosan yli 650 ottelun liigaurastaan keskushyökkääjänä.

Pelicansin hyökkääjistössä moni on tottunut pelaamaan keskellä. Sentterin tontilla on totuttu näkemään Ilveksestä tullut Aleksi Mustonen, Hannes Björninen, Roope Elimäki, Ruotsista palannut Joel Mustonen, Miska Siikonen sekä Artturi Toivola. 

Tampere Cup Hakametsässä 11.–12. elokuuta
Perjantaina klo 16.30 Pelicans–HIFK ja klo 20.00 Ilves—Tappara
Lauantaina klo 14.00 Tappara–HIFK/Pelicans ja klo 18.00 Ilves–HIFK/Pelicans