Pakahduttava maalittomuus ei ahdista KalPan kultakypärää - "Eikös yhdeksän ole mulle hyvin?"

Jaakko Rissanen on nakuttanut 24 ottelun maalittoman putkensa aikana 12 syöttöpistettä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Runkosarjan voiton jo aikapäiviä sitten varmistaneen Tapparan takana sijoista 2.-4. vääntävän kolmikon tilanne ei muuttunut lauantain kierroksella miksikään. TPS (111), KalPa (110) ja JYP (109) nujuavat edelleen kahden pisteen sisällä. Ratkaisu jää siis maanantain päätöskierrokselle, kun TPS isännöi Ässiä, KalPa vierailee Raumalla ja JYP Helsingissä.

- Ilman muuta halutaan olla kakkosia, mutta ei se mikään katastrofi ole, jos ollaan kolmansia tai neljänsiä, KalPan kultakypärä Jaakko Rissanen summasi päätöskierroksen asetelman 4-2 -voittoon päättyneen Sport-ottelun jälkeen.

Ilman panosta pelannut Sport oli avauserää lukuun ottamatta sinnikäs vastustaja, joka tappeli voitosta ihan tosissaan. KalPa joutui odottamaan voittomaaliaan reilut 51 minuuttia, kun Rissanen alusti loistavalla syötöllä Janne Keräsen takatolpalta iskemän 3-2 -maalin. Jyri Junnila kaunisteli viisi minuuttia myöhemmin vielä 4-2:een.

Rissanen itse jäi jälleen kerran ilman maalia, jo 24. ottelussa peräkkäin. Viimeksi hän osui tammikuun 3. päivänä SaiPan verkkoon.

- Ei se haittaa, Rissanen hymähti.

- Ja eikös yhdeksän maalia ole mulle ihan hyvin? Yhdeksänhän niitä on? Se harmittaisi, jos ei tulisi ollenkaan pisteitä ja hävittäisiin koko ajan, sentteri tuumasi.

Ehkä siinä itselläkin kävi mielessä, että mitenkähän tämä menee.

Yhdeksän maalia on pelintekijä Rissaselle hyvin, se on uran toiseksi paras yhden kauden maalimäärä. Tämä on peräisin takavuosilta SaiPasta, kun kaudella 2012-13 syntyi yksitoista osumaa. Samalta kaudelta oli myös Rissasen edellinen piste-ennätys 27, joka on nyt kaunistunut jo lukemaan 41.

Runkosarja on ollut täysosuma paitsi Rissaselle, myös koko KalPalle. Tuskin kukaan odotti ennen kauden alkua, että kilpipaidat kamppailisivat runkosarjan päätöskierroksella kakkossijasta.

- Niin... Syksyllä kun jotain lehtiä vilkaisi ja meidät sijoitettiin viimeiseksi, niin ehkä siinä itselläkin kävi mielessä, että mitenkähän tämä menee. CHL-peleissä kuitenkin jo huomasi, että meillä on hyvä nippu kasassa ja liigakausikin lähti todella hyvin käyntiin, Rissanen sanoi.

KalPan helmasynti on vuosia ollut tason heikentyminen ellei peräti romahtaminen keväisin. Tälläkin kaudella kauden heikoin jakso osui runkosarjan viimeiselle kolmannekselle. Pudotuspelisarjaa KalPa ei ole voittanut kevään 2010 jälkeen.

- En ossoo sannoo, mikä siinä on ollut, mutta eihän tuollaisia saldoja voi millään kiekon pomppimisilla selittää, toissa kaudeksi kahden SaiPa-sesongin jälkeen Kuopioon palannut Rissanen myönsi.

Kyllä mulla on sellainen tunne, että ollaan valmiimpia nyt.

Vuosi sitten playoffit jäivät Rissaselta väliin, kun loukkaantuminen päätti kauden jo marras-joulukuussa. Silloin Pelicans passitti KalPan lomille ensimmäisellä kierroksella. Kaksi vuotta sitten hän oli mukana, kun Lukko oli parempi puolivälierissä.

- Kyllä mulla on sellainen tunne, että ollaan valmiimpia nyt kuin vuosi tai kaksi sitten. Meillä on parempi joukkue, Rissanen arvioi.

Tulevien puolivälierien vastustaja on ennen päätöskierrosta vielä täysin hämärän peitossa. Se voi vielä tällä haavaa olla kuka tahansa viisikosta HPK, Ässät, Kärpät, Pelicans ja HIFK.

Onko toivevastustajaa?

- No ei. Paitsi Tappara olisi, kun se on ollut selkeästi tämän kauden kovin joukkue, Rissanen heittää.

- Muuten saa tulla kuka vaan. Kaikkihan ne pittää voittaa.