Päättikö ruma jalkapyyhkäisy läpimurtosentterin kauden? - "Sivussa 4-6 viikkoa"

Viime perjantaina Porissa loukkaantuneen JYP-sentteri Henri Kannisen sairasloman pituus on selvinnyt. Hurrikaaniseuran verkkosivujen mukaan 22-vuotias Kanninen on sivussa alaraajavamman vuoksi 4-6 viikkoa, joten Kannista ei enää runkosarjassa nähdä.

Kanninen loukkasi oikean jalkansa aloitustilanteen jälkeen, kun Ässien Juha Kiilholma potkaisi jalkapyyhkäisyllä häneltä vasemman jalan alta. Takaa päin tulleen pyyhkäisyn seurauksena Kannisen paino jäi kokonaan oikean jalan varaan, joka vääntyi ilkeän näköisesti. SM-liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi tuomitsi Kiilholmalle tilanteesta kolmen ottelun pelikiellon.

Monipuolisen Kannisen pitkä huili on JYPille paha suonenisku. Kolmatta kauttaan liigassa pelaava keskushyökkääjä on pelannut tällä kaudella uransa paras jääkiekkoa ja tammi-helmikuun aikana alkoi tulostakin syntyä. Kauden 7+5=12 tehopisteestään Kanninen naputteli 5+1 tammi-helmikuun 15 ottelun aikana.

JYPillä on illan HPK-ottelussa sentterivajetta, kun Kannisen ohella sivussa on pitkän uransa ensimmäistä pelikieltoa kärsivä kapteeni J-P Hytönen. Heitä tuuraavat Micke Saari ja Valtteri Hotakainen.

Kannisen ohella JYPin loukkaantuneiden listalla on jo yli kuusi viikkoa sivussa ollut slovakkihyökkääjä Michel Miklik. Hän on kuitenkin jo aloittanut jääharjoittelun.