Ovetshkinin NHL-menestys olisi Venäjän onni!

Voisi olla Venäjän onni, jos NHL-tähti Aleksander Ovetshkinin NHL-kausi jatkuisi edelleen. Kuva: Jukka Rautio.

Voi olla, että torstain vastaisen yön NHL-kamppailun Washington-Pittsburgh tulos määrittää pitkälti Venäjän MM-menestyksen.

Tämän ottelun häviäjän NHL-kausi päättyy.

Jos tappion kärsii Washington, Capitalsista vapautuu Venäjän käyttöön hyökkääjät Aleksander Ovetshkin ja Jevgeni Kuznetsov sekä puolustaja Dmitri Orlov.

On vielä epävarmaa, ketkä heistä olisivat valmiita lähtemään maajoukkueen avuksi raskaan pettymyksen jälkeen.

Venäjällä on vielä kolme MM-kisapassia leimaamatta. Tämä todistaa, että NHL-avuille on jätetty portit auki.

Venäläinen Sport-Ekspress kertoi MM-turnauksen aattona, ettei päävalmentaja Oleg Znaroks aio kutsua Ovetshkinia MM-turnaukseen, vaikka Washingtonin NHL-taival päättyisi.

Jo silloin spekuloitiin, pysyykö Znaroksin pää kylmänä loppuun asti. Jos hän on todella päättänyt näin.

Nähtävästi ei. MTV Sportin haastattelema kakkosvalmentaja Harijs Vitolins paljasti keskiviikkona, että Ovetshkinille pidetään paikkaa auki.

– Me pidämme Ovetshkinista. Hän on aina valmis tulemaan maajoukkueeseen. Hän on todellinen kapteeni jäällä ja jään ulkopuolella, Vitolins suitsutti MTV Sportille.

Ovetshkin on tullut Venäjän avuksi peräti 12 kertaa vuodesta 2004 lähtien. Väliin on jäänyt vain kevään 2009 turnaus – silloinkin NHL:n pudotuspelien takia.

Tähtihyökkääjän palkintokaapista löytyy jo kahdeksan MM-mitalia, mutta silti Ovetshkinista on ollut usein enemmän harmia kuin hyötyä. Hän on sekoittanut monessa turnauksessa joukkueen dynamiikan ja syönyt peliminuutteja huippuvireessä olleilta hyökkääjiltä.

Viime kevät on tuoreessa muistissa. Maalitykki tuli kesken MM-turnauksen Moskovaan, mutta kuuden ottelun saldo (1+1) jäi todella vaatimattomaksi kotiyleisön edessä.

Ovetshkinin valtava ego oli Leijonien suuri onni. NHL-tähti tuskaili MM-välierässä lähes 24 minuuttia jäällä ja turhautti myös superketjun Artemi Panarin-Vadim Shipatshev-Jevgeni Dadonov.

Silloin Znaroks astui Ovetshkinin rakentamaan miinaan.