Oulun paras porilainen

 

Maalivahti Jussi Rynnäs kuuluu Kärppien syyskauden suuriin nimiin.

Joulutauko on alkamassa. Jussi Rynnäs huudattaa kärppäkannattajien päätyä. Hänen päässään ei enää ole maskia, sillä muutamaa minuuttia aiemmin Ilves on kaatunut jatkoajalla maalein 3–2.

Fanit ovat riemuissaan. Niin on Rynnäskin.

Takana on syyskausi, johon on mahtunut henkisesti kovia aikoja, mutta viime aikoina aurinko on alkanut paistaa myös risukasaan.

– Kauden alku oli koko joukkueelta takkuista, koska se oli uuden opettelun aikaa. Nyt on mennyt paremmin, mutta matka on edelleen kesken, syyskauden eittämättömiin kärppäsankareihin kuuluva Rynnäs kertoo.

Maalivahti kuuluu omalla pelipaikallaan koko Liigan eliittiin. Hän on joulutauolla ykkönen torjuntaprosentissa (93,21), ja päästettyjen maalien keskiarvossa (1,77) hänen edellään on vain TPS:n Aleksander Georgiev (1,62).

– Hyppäys parempaan tapahtui oikeastaan marraskuun maaottelutauolla. Tempo harjoituksissa nousi, ja viisikkopelin kehittämiseen kiinnitettiin enemmän huomiota. Ihan arjen jutuista sen lähti, Rynnäs muistaa.

Kun Rynnäs ja Sami Aittokallio vuorottelivat alkukaudesta tolppien välissä ja etsivät oikeita askelmerkkejään, viimeisten parin viikon aikana Rynnäs on noussut Kärppien selkeäksi ykkösvahdiksi.

Tilastot ovat vahvasti kallellaan Rynnäksen eduksi. Kärpillä on tähän mennessä yhdeksän kolmen pisteen voittoa, eikä Aittokallio ole torjunut niistä yhtäkään.

– Olen saanut pelata paljon. Jos tulee komento tolppien väliin, silloin on mentävä. Ammattiurheilijana tavoitteena on aina voitto, ja aina pitää yrittää olla parempi kuin vastustajan maalivahti, hän alleviivaa.

Rynnäs on Suomen porilaisin oululainen. Ei liene juttutuokiota, etteikö keskustelu siirry jossakin vaiheessa Satakunnan pääkaupunkiin.

– Olen joulun perheen kanssa Porissa, jossa ei nyt ole lunta, mutta viime aikojen rohkaisevat tulokset kaukalossa tekevät joulusta kuitenkin kauniin, Rynnäs maalailee.

Pukin kontista hän toivoo lahjoja, joista heijastelee vahvaa symboliikkaa.

– Ihan ensimmäiseksi toivon itselle, joukkueelle, vaimolle ja lapsille terveyttä, Rynnäs aloittaa.

–Sitten toivon tasaisuutta ja voittoja sekä hyviä pomppuja molempiin päihin. Niin, että omassa päässä kiekot pomppivat tolpista ja torjunnoista pois, kun taas taas toisessa päässä ne saisivat pomppia sisään, Rynnäs hymyilee.

– Mutta mikään ei synny itsestään. Kaikki on itsestä kiinni, hän vielä varmentaa.