Otto Koivula ei saa miettiä muuta kuin ratkaisuja

Otto Koivula iski Ilveksen ottelusarjassa 2-1-johtoon. Kuva: Europhoto
Otto Koivula iski Ilveksen ottelusarjassa 2-1-johtoon. Kuva: Europhoto

Tapparan ja Ilveksen välistä pudotuspelisarjaa hehkutettiin jo ennakkoon heti Ilveksen tiputettua Ässät pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, eivätkä hehkutukset näytä olleen turhia. Sarjan kolmas ottelu ratkesi eteni toisen tapaan jatkoeriin, tällä kerralla varsinainen peliaika päättyi maalittomaan 0-0-tasapeliin.

Ottelun ratkaisi ajassa 72.51 18-vuotias Ilves-hyökkääjä Otto Koivula, jonka voittomaali oli lähes identtinen sarjan ensimmäisessä ottelussa tekemänsä tasoitusmaalin kanssa.

- Siinä avautui mulle väli hyökkääjän ja pakin välistä. Pääsin siihen, haastoin rohkeasti ja se tuotti nyt tulosta. Oli kyllä ihan makeaa tehdä maali, Koivula kertasi osumaansa.

Varsinainen peliaika oli joitakin lyhyitä aikoja lukuunottamatta Tapparan hallintaa, ja Ilves oli ajoittain hätää kärsimässä Tapparan pitkien pyöritysten kanssa. Paikallisvastustaja saikin kehuja myös Koivulalta.

- Vähän olimme mankelissa välillä, mutta ei sillä ole väliä. Vain voitto lasketaan.

- Aika taisteluvoitto tämä oli meiltä. Tappara paineisti kovaa ja pelasi hyvän pelin, mutta onneksi me voitimme. Osoittaahan se meidän sinnikkyyttämme, että taistelimme emmekä antaneet periksi. Hyvä peli meiltä.

Viime keväänä Ilveksen A-juniorien Suomen mestaruuden ratkaisseen osuman tehnyt Koivula nostaa jatkoeräosuman uransa tärkeimpien joukkoon.

- Kyllä tämä kärkeen menee, ihan tasoihin sen mestaruusmaalin kanssa. Mutta toivottavasti tulee vielä isompiakin maaleja.

Mikä maali esimerkiksi menisi ohi?

- Se, millä mennään jatkoon.

Koivula teki liigadebyyttinsä jo viime keväänä Lahdessa, mutta silloin visiitti jäi yhden ottelun mittaiseksi. Nousu yhdeksi Liigan vaarallisimmista hyökkääjistä on ollut nopea.

- Tuo on Oton lahjakkuutta. Silloin kun tarvitaan se ratkaisu jostain, niin hän pystyy sen itse tekemään, ja vielä noin kovassa paikassa. Jo se, että hän uskaltaa hakea sitä, on makeaa, Ilves-luotsi Karri Kivi kehui suojattiaan.

- Niin sen suunnittelinkin, että tänä vuonna Koivula tulee, ja koettaa hakea niitä ratkaisuja. Häntä on kielletty miettimästä mitään muuta kuin ratkaisuja. Kun hän saa kiekon, niin ei saa miettiä, että "mitä jos". Kyllä minä sitten kerron, jos joku menee huonosti.

Tampereen keskinäinen pudotuspelisarja jatkuu neljännellä osaottelulla Ilveksen isännöimänä maanantaina.