Ostaisitko 30 Bluesin pikeepaitaa 120 eurolla?

Mitä arvoa on fanituotteilla, jos koko seuraa ei ole olemassa? Vastaus riippuu nettihuutokaupan asiakkaista.

Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssipesä myy huutokaupat.com-palvelussa Bluesin edustusjoukkueen jäämistöä. Kaupan on esimerkiksi seurahistorian ensimmäinen SM-hopeamitali keväältä 2008. Se on myös tällä erää kallein yksittäinen myytävä artikkeli. Kehyksien kera kaupattavasta SM-hopeamitalista korkein tarjous on tällä hetkellä 550 euroa. Tarjouksia on tehty tähän mennessä jo 11 kappaletta.

Myynnissä on esimerkiksi 30 kappaleen erä sinisiä ja valkoisia pikeepaitoja. Kohde sulkeutuu vuorokauden päästä tiistaina, mutta ainakaan vielä maanantaina illansuussa hinta ei päätä huimannut. Koko paketin ostamatta yhden pikeepaidan hinnaksi tulisi neljä euroa kappaleelta.

Jos taas Jere Karalahti lukeutuu omiin suosikkipelaajiin, hänen nimellään ja numerollaan varustetun kymppipaidan saa osana 15 T-paidan lajitelmaa. Tällä hetkellä korkein tarjous on 80 euroa. Kaksiväriseen eli sinivalkoiseen paitakasaan pääsee korotuksen jälkeen kiinni 100 eurolla.

Nettihuutokaupassa realisoidaan kesäasusteiden lisäksi myös pelipaitoja ja harkkapaitoja. 
HIFK:n kultakypärä Teemu Ramstedt edusti espoolaisseuraa puolentoista kauden ajan 2011–13. Ramstedtin nimikirjoituksella varustetun sinisen Blues-pelipaidan hinta on 150 euroa. Se edusti pelipaitojen hintavertailussa keskitasoa. Seuran ex-maalivahtien paitojen hinnat vaihtelevat Lars Voldenin 60 eurosta Iiro Itämiehen (120 €) Jarmo Myllyksen 220 euroa maksavaan paitaan.

Treenipaidat eivät ole ainakaan huutokaupan tässä vaiheessa hinnalla pilattuja. Korkein tarjous 22 harkkapaidasta on tällä erää 90 euroa eli rapiat neljä euroa nutulta.

Jos ajattelee puhtaasti määrää, niin eniten tavaraa on tarjolla fanituotesetissä, joka sisältää peräti 42 eri tuotetta eri värisistä lippiksistä selkäreppuun, kärpäslätkistä heijastimiin ja sateenvarjoista seurahistoriikkiin.

Konkurssipesän nettihuutokaupassa tämä uusien tuotteiden fanipaketti on tällä erää vaihtamassa omistajaa melko muodollisella 60 euron kauppahinnalla. Kohde on auki vielä kaksi vuorokautta eli keskiviikkoiltaan asti.