Onni palaa Mikkeliin – Teemu Suhonen vaihtoi pysyvästi Kerhosta Jukureihin

Teemu Suhosen pelit HPK:ssa loppuivat puolikkaaseen liigakauteen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Puolustaja Teemu Suhosen, 27, vajaan kuukauden mittainen lainasopimus Hämeenlinnan Pallokerhosta Mikkelin Jukureihin vaihtui nopeasti pysyvämmäksi järjestelyksi.

HPK ja Suhonen purkivat kevääseen 2018 kantaneen sopimuksensa, kun Jukurit värväsi KalPa-kasvatin takaisin Mikkeliin ensi kaudenkin kattavalla sopimuksella.

"Se oli pakkipakkisyöttö, joka karkasi lavan yli. Oli siinä metri tai pari oman maalin tekemiseen. Onneksi maalivahtimme Mika Norja oli hereillä eikä päästänyt jäätä pitkin mennyttä kiekkoa ohitseen."

- Yhdeksän kuukautta ehdittiin asua Hämeenlinnassa, mutta ei tullut meistä hämäläisiä. Nyt pääsee vuoden ikäinen Onnikin takaisin syntymäkaupunkiinsa, Suhonen hymähtää.

Jukureilla on ensi kaudesta sopimus ainakin kahdeksan puolustajan kanssa. Nykyjoukkueesta jatkavat Suhosen lisäksi Henri Auvinen, Valtteri Hietanen, Ville Hyvärinen, Antti Jaatinen, Keni Karalahti, Mikko Kokkonen ja Samuli Piipponen.

Jukurien ykköspakki Miika Koivisto vaihtaa ensi kaudeksi Kärppiin, ellei tee KHL-sopimusta.

Listasta voi päätellä, että joukkueen 37-vuotiaan kapteenin Marko Kauppisen liigaura on päättymässä tähän kauteen.

Suhosella oli takanaan pelejä Mestiksessä yhdeksällä kaudella, kun syksy tuotti pitkään haaveillut liigadebyytin HPK:n väreissä.

Suhonen on tilastoinut 320 Mestiksen runkosarjaottelua tehopistein 53+115. Kausista viisi Suhonen pelasi Jukurien Mestiksen ajan päävastustajan SaPKon väreissä.

Hämeenlinnassa Suhonen pelasi 28 ottelua peliaikakeskiarvolla 12.37 keräten 2+5 tehopistettä, mutta hän kävi myös lainakeikoilla LeKissä Mestiksessä.

Suhonen on pelannut suurimman osan Mestiksen otteluistaan hyökkääjänä. Täysiä kausia pakkina on takana vasta kaksi, edelliset SaPKossa ja Jukureissa.

- Valmentajat kyselivät Savonlinnassa vapaaehtoista, kun pakeista oli pulaa. Senkin jälkeen palasin yhdeksi kaudeksi hyökkääjäksi, kun HPK:sta oli SaPKossa lainalla useampikin pakki, Suhonen kertoo.

Jukureissa Suhosen debyytti oli vahva. Hän käveli suoraan joukkueen ylivoimaan ja latasi ensimmäisessä ylivoimavaihdossaan maalin Sportin verkkoon. Sportia ja KooKoota vastaan Suhonen pelasi yli 21 minuuttia. Torstaina paluu Rinkelinmäen kaukaloon tuotti 16 peliminuuttia ja liki tehdyn oman maalin!

- Se oli pakkipakkisyöttö, joka karkasi lavan yli. Oli siinä metri tai pari oman maalin tekemiseen. Onneksi maalivahtimme Mika Norja oli hereillä eikä päästänyt jäätä pitkin mennyttä kiekkoa ohitseen, Suhonen huokaisee.

Millaisethan otsikot omasta maalista HPK:n nimiin olisi revittykään!?

- Mutta se Jukureihin paluu kieltämättä oli ihmeellinen ja erikoinen tapaus. Olin vielä aamupäivällä HPK:n harjoituksissa. Illalla tein todellakin ensimmäisessä ylivoimavaihdossa maalin!

- Halusimme rakentaa ensi kaudenkin palapeliä lisää, ja tämä sopimus kattaa oman palasensa. Tietenkin Teemu tuo pelaamiseemme lisäelementtejä myös loppukauden ajaksi, kommentoi Jukurien käskyttäjä Risto Dufva seuran verkkosivuilla.

Joukkueen keskuudessa Suhonen on ”Suhi”, mutta häntä ensi kertaa valmentava Dufva kastoi uuden pakkinsa saman tien lempinimellä ”Ape”.

Suhonen oli pelaaja, jonka takia Jukurien seurajohdon ja joukkuetta viime kaudella valmentaneen Antti Pennasen välit kiristyivät keväällä. Jukureissa tulkittiin HPK:n valmentajaksi siirtyneen Pennasen rikkoneen herrasmiessopimuksen mikkeliläisten halutessa neuvotella Suhosen jatkamisesta ennen HPK-sopimusta.

- Ainakaan minä en lähtenyt Jukureista, enkä nyt HPK:stakaan, ovet paukkuen. Purin sopimukseni jatkovuoden Jukureissa, koska meillä oli molemminpuoleinen optio, ja tein sopimuksen Kerhoon, Suhonen toteaa.