Onko Vuoren lähtö lähellä? – "Ei missään tapauksessa ainakaan ennen viikonloppua"

Lukko on jäänyt Juha Vuoren valmennuksessa sarjajumboksi. Kuva: Esa Urhonen

Kaksi liigajoukkuetta on kokeneet merkittävän pudotuksen verrattuna viime kauteen: Lukko ja Kärpät.

Niitä yhdistää se, että viime kevään jälkeen valmennusjohto vaihtui, ja myös pelaajista, varsinkin Kärpissä, suuri osa.

On luonnollista, että molempien päävalmentajien asema on suurennuslasin alla. Lukko on sarjajumbona Juha Vuoren komennossa, eikä Kärpätkään ole saanut raumalaisten lisäksi taakseen kuin KooKoon.

Lukkoa neljä edellistä kautta valmentanut Risto Dufva ei viisastele STT:n haastattelussa, kun tulee puhe raumalaisseuran vaikeuksista.

– Saranapaikoissa, kun ihmisiä vaihtuu paljon, ei ole helppoa. Eikä siinä valmentajanvaihdolla mitään saavuta. Se on liian iso uhri, nykyinen jukuriluotsi sanoo.

Ainakaan toistaiseksi Lukko ei ole päävalmentajaansa uhraamassa. 

Lukon hallitus kokoontui lokakuun viimeisenä päivänä, ja kokouksessa oli paikalla myös Juha Vuori. Laihon mukaan tuolloin kirjattiin sataprosenttinen luotto päävalmentajaan.

Seuraava hallituksen kokous on marraskuun viimeisenä maanantaina. Mikään ei toki estä hallitusta kokoontumasta aiemminkin.

– Jos puhutaan valmentajan vaihtamisesta, niin mä en kuulu niihin, jotka uskovat valmentajanvaihdoksen kääntävän kurssia. Mä kuulun siihen jästipäiden ryhmään, seuran puheenjohtaja Jari Laiho niittaa.

– Mä olen sitä mieltä, että missään tapauksessa ei mitään valmentajamuutoksia tehdä – ei ainakaan ennen viikonloppua. Tämä on mun jästipäälausuntoni.