Onko Ilveksellä varaa jokeriflopin palkkaamiseen?

Michael Keräsen KHL-ura Jokereissa jäi 25 otteluun. Ymmärrettävistä syistä Ilveksen kasvatin nimi on liitetty tamperelaisseuraan – onhan Keränen myös seuran osakas. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Pohjois-Amerikasta Eurooppaan palanneen Michael Keräsen ja Jokereiden tiet erkanevat. KHL:n suomalaisseura tiedotti, että Keräsen pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä. 

Keränen siirtyi täksi kaudeksi Jokereihin pelattuaan kaksi kautta Pohjois-Amerikassa. Taitavan pelaajan uskottiin sopeutuvan hyvin isokokoisiin KHL-kaukaloihin, mutta toisin kävi. Keränen sai heti alkusyksyllä runsaasti kritiikkiä otteistaan, ja esitykset sekä pistesaldo jäivät vaatimattomiksi. Laitahyökkääjä teki 25 KHL-ottelussa 2+5=7 pistettä. Jäähyminuutteja kertyi kuusi ja tehotilastoon lukema –5. Jääaikaa tuli keskimäärin 13.15 minuuttia ottelua kohden.

– Valitettavasti emme löytäneet Michaelille sopivaa roolia tämän kauden joukkueessa. Kiitämme häntä ajasta Jokereissa ja toivotamme menestystä tuleviin haasteisiin, kommentoi Jokereiden GM Jari Kurri.

Keräsen läpimurto Suomi-kiekon tähtitaivaalle nähtiin Ilveksessä kaudella 2013–14. 

Tuolloin hän voitti Lasse Oksanen -palkinnon SM-liigan runkosarjan parhaana pelaajana. Hyökkääjä rohmusi 52 ottelussa 52 (17+35) pistettä ja sai myös pelaajilta tunnustusta eli kultainen kypärä -palkinnon. Se lohkesi kanssapelaajien arvostettua Keräsen Liigan parhaaksi pelaajaksi.

Kerästä kehuttiin toistaiseksi viimeisellä liigakaudellaan virkistäväksi poikkeukseksi kurinalaisessa nykykiekkoilussa. Yhtälöön on kuulunut se, että taituri on aina kulkenut omalla tyylillään, halunnut pitää kiinni omasta identiteetistään, eikä ole muuttanut peliään muiden vaatimusten mukaan.

Täysosumakauden jälkeen Keränen solmi NHL-sopimuksen MInnesota Wildin kanssa. Kaksi kautta Pohjois-Amerikassa toivat tilille yhden NHL-ottelun ja 37 ja 30 pisteen kaudet farmiliiga AHL:ssä. 

Keräsen tuleva seura ei ole vielä tiedossa. Pelillisesti yksi luonteva vaihtoehto olisi tappiokurimukseen ajautunut Ilves, mutta seuran taloustilanne on tunnetusti tiukka.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kuuli Keräsen jokeripestin purkamisesta aamujäiden alkuun.

– Onko tuollainen uutinen nyt tullut? En ollut tuosta kuullut, mutta se on toisaalta asia, jolla en voi muutenkaan spekuloida, Kivi toteaa.

Kiekkoareena tavoitteli myös toimitusjohtaja Esa Honkalehtoa vastaamaan, onko Keräsen ja sangen kapealla ryhmällä operoivan Ilveksen välillä kenties käyty neuvotteluja.

– Sanotaan näin, että en kommentoi asiaa tässä vaiheessa. Pidän itsestäänselvyytenä, että olemme kiinnostuneita, mutta katsotaan nyt, onko Keräsen saaminen käytännössä mahdollista, Honkalehto muotoilee.

Edit: Juttua täydennetty klo 11.30 Karri Kiven ja 12.00 Esa Honkalehdon kommenteilla.