"Oisko jo seitsemän peliä menty hyvällä kaasulla"

Henrik Koiviston yhden kauden ennätyspisteet kirjataan nyt lukemin 14+19. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Mikkelissä taidettiin jo luulla, että joulukuinen pudotuspeliviivan paremmalla puolella oleminen jää Jukurien osalta myös kauden viimeiseksi hetkeksi kärkikymmenikössä.

Torstaina eteläsavolaiset kävivät kuitenkin osoittamassa Porin Isossamäessä, että Jukurien kurssi todellakin on kääntynyt. Nousijajoukkueen pelaaminen oli pitkään kuin käsijarru päällä painamista.

"Niin se vain on, että onnistumiset nostavat itseluottamusta."

- Eihän jarru ole ollut enää vähään aikaan päällä lainkaan. Oisko jo seitsemän peliä menty hyvällä kaasulla, puntaroi kolmen tehopisteen iltaa Satakunnassa viettänyt sentteri Henrik Koivisto.

Koiviston muisti on hyvä tai tilastoja tulee luettua tiheästi. Hänen seitsemän viime pelinsä tehopisteet ovat 3+6. Tapaninpäivästä jatkuneella kuivalla jaksolla sitä ennen 13 peliä tuottivat 0+2 pistettä.

Ässät putosi kyydistä Koiviston ylivoimamiehityksen kahdella onnistumisella toisen erän alkupuolella. Koivisto nakutti tehopisteet 1+2, laiturit Teemu Tallberg ja Zach Budish 1+1 mieheen.

- Ketjumme on parantanut selvästi. Välillä oli kieltämättä hiljaisempaa. Homma meni puskemiseksi. Niin se vain on, että onnistumiset nostavat itseluottamusta, Koivisto kuvaili.

Jukurit jätti vastustajan nollille vasta toistamiseen. Edellisen kerran nollaus onnistui voitolla 1-0 Lahdessa lokakuun alussa. Sittemmin Jukurit ehti jäädä itse maalitta kuudesti, kahden viimeisimmän kuukauden aikana.

- Tämä peli osoitti, että tässä jengissä on voimaa. Tiukka kisahan viimeisestä pudotuspelipaikasta kuitenkin on, koska neljä joukkuetta on aika tiukassa nipussa, Koivisto totesi.

Jukureilla on kolme voittoa viiteen viime peliin. Mikkeliläiset ovat jääneet pisteettä seitsemän viime pelinsä aikana vain kahdesti.

Ja jossain siellä Isonmäen suljettujen ovien takana Risto Dufvan virnisti Jyrki Aholle otettuaan Jukureillaan kausivoiton Ässistä. Pisteet menivät tasan, maalit Jukureille 10-8. Jukureissa jo Mestiksessä vuosikymmen sitten yhdessä työskennellyt kaksikkohan rakensi JYPistä keskisuomalaisten ylpeyden kevään 2009 mestaruudella.

Kun Jukurien bussin perävalot jättivät Isonmäen, edessä oli pitkä yö.

- Ihan kotona kotona taidetaan olla aamulla puoli neljän aikoihin. Toivottavasti bussissa tulisi uni edes tunnin ajaksi, Koivisto toivoi.