Nyt saa Kohon setä pelata

Ville Kohon kausi alkoi vasta vajaat puolitoista kuukautta sitten. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

SaiPan konkarisentteri Ville Koho on kahden viikon kuluttua virallisestikin veteraani-iässä, mutta ainakaan pelinälkää joukkueen kapteenilta ei puutu.

"Ennen kaikkea meillä on nyt hyvä paikka nuorille. He saavat näyttää kykyjään."

Koholla on takana tältä sesongilta vasta vajaat 190 peliminuuttia. Perjantain kierroksen vierasottelu Jyväskylän Hippoksella oli Koholle, 34, kauden 12. peli. Kesäisen leikkauksensa jälkeen Koho pääsi tositoimiin vasta vuoden 2017 puolella.

- Vesijumpasta aloitettiin aikanaan. Jäälläkin ehdin olla kaksi kuukautta ennen pelien alkamista. Pystyin sen kaksi kuukautta tekemään käytännössä lähes kaikkea, joten kyllä nyt jaksaa pelata.

Ja pelata Koho saakin. Joukkueen ykkössentteri Matti Järvinen myytiin loppukaudeksi Sveitsiin. Hippoksella SaiPa oli matkassa kolmen sentterin voimin, ja kahdesta muustakin Antton Mönkäre, 21, on liigakaukaloissa vielä oppipoika.

Senttereistä Tero Koskiranta urakoi peliajan 25.13 ja otti peräti 25 aloitusta. Koho pelasi 19.33 ja kyyristyi 21 aloitukseen. Mönkäreen peliajaksi jäi 12.16.

- Joo, saa ainakin pelata. Kaikkeen pitää olla valmis sopeutumaan. Tällaisessa tilanteessa pitää pyrkiä ennen kaikkea pelaamaan fiksusti, jotta jaksaa puristaa loppuun asti, Koho kuittasi.

Runkosarjassa 718 ottelua pelanneella Koholla oli takanaan kolmen edelliskauden aikana uransa ainoat kaksimaaliset kaudet (10 ja 12 maalia), joten SaiPa-legendalle luulisi sopivan taistelu ykkössentterin roolista loppukaudella Koskirannan kanssa. Kohohan oli yli vuosikymmenen tunnettu muillakin liigapaikkakunnilla vain tunnollisena kolmosketjun vetäjänä.

- Turha tuollaisesta on puhua. Kaikki saavat varmasti pelata loppukaudesta aivan riittävästi. Ennen kaikkea meillä on nyt hyvä paikka nuorille. He saavat näyttää kykyjään.

Kohon saldo 12 pelatun ottelun jälkeen on 2+1 tehopistettä. Plusmiinus kyntää heikommilla: 1-6.

SaiPan keskiviikkona Lukko-kotipelissä loukkaantuneet Per Savilahti-Nagander, Mikael Kuronen ja Saku Salminen eivät matkustaneet Hippokselle.

Saman tien alkoikin kiertää huhuja, että ensi kaudeksi Ilvekseen siirtyvä 12 maalin hyökkääjä Kuronen pelaisi jo loppukauden tamperelaisjoukkueessa.