Nuorten Leijonien päättötodistukset - Aapeli Räsänen Suomen paras

Aapeli Räsänen oli Suomen joukkueen paras pelaaja. Kuva: Emil Hansson
Aapeli Räsänen oli Suomen joukkueen paras pelaaja. Kuva: Emil Hansson

Maalivahdit:

1 Markus Ruusu
ei peliaikaa

30 Karolus Kaarlehto
Kaarlehto sai peliaikaa turnauksessa vain kaksi erää Tanska-ottelussa, jossa seitsemästä laukauksesta yksi livahti selän taakse.

31 Veini Vehviläinen

    

Maineensa vanki. Sai vielä kisojen jälkeenkin kuraa niskaansa kahden ensimmäisen ottelun ja viime vuoden kisojen epävarmoista otteistaan. Se oli vääryys, sillä turnauksen loppu osoitti, että henkistä lujuutta löytyy enemmän kuin useimmilta kenttäpelaajilta.


Puolustajat:

2 Miro Heiskanen

    

HIFK:ssä upean syyskauden pelannut Heiskanen avasi peliä hyvin ja väläytteli upeaa pelisilmäänsä moneen otteeseen. Nuorukaisen teot jäivät kuitenkin lopulta pieneksi, ja Heiskanen sortui ajoittain helppoihin virheisiin niin kiekollisena kuin kiekottomanakin.

3 Urho Vaakanainen

   

Vaakanainen pelasi läpi turnauksen kelvollista peruspeliä. Kiekolliset uroteot jäivät yhteen maaliin. Koki kovia Latvia-ottelun loppuminuuttien törkytaklauksen kohteena.

6 Juho Rautanen

    

Rautanen oli koko turnauksen ajan Suomen seiskapakkina, ja hän hoiti roolinsa moitteetta. Perusvarmaa peliä omassa päässä, eikä yhtään enempää.

7 Olli Juolevi

  

Viime kisojen puolustajaparhaimmistoon kuulunut Juolevi oli Suomen joukkueen suurin pettymys. Etenkin kiekollisessa pelissä hän jäi kauas parhaastaan, eikä hän pystynyt kantamaan kapteenin vastuuta jäällä koko turnauksen aikana.

12 Juuso Välimäki

    

Nokian Pyryn kasvatti pelasi kelpo turnauksen. Kiekollinen osaaminen tuli maalien muodossa esiin vasta turnauksen viimeisessä ottelussa, mutta osoitti läpi kisojen olevansa hyvän tason moderni yleispuolustaja.

18 Vili Saarijärvi

    

Vili löi pöytään kelpo pisteet, ja hän johti Suomen puolustusta kiekollisesti, mutta mukaan mahtui myös todella paljon heikkoja suorituksia. Etenkin hyökkäyspäässä Saarijärvi sortui liian usein huonoihin ratkaisuihin, minkä takia moni ylivoimapyöritys meni pilalle.

28 Jesper Mattila

   

Ilves-lähtöinen puolustaja on esiintynyt maajoukkueissa aina mallikkaasti, mutta tällä kertaa Mattilan panos jäi laihaksi. Helppoja virheitä puolustuspäässä, eikä pelinavauskaan ollut totutulla tasolla. Pisteitä häneltä ei odotetukaan, mutta puolustajalta on totuttu näkemään pomminvarmaa peliä jokaisella osa-alueella.


Hyökkääjät:

9 Janne Kuokkanen

  

Kovilla odotuksilla Suomen kärkihyökkääjä kisoihin lähtenyt Kuokkanen ei saanut peliään missään vaiheessa käyntiin. Pistepörssissä lopputuloksena vain yksi syöttöpiste.

10 Kasper Björkqvist

   

Vauhdikas laitahyökkääjä taisteli tapojensa mukaan erinomaisesti, mutta häneltäkin odotettiin hieman enemmän. Björkqvist ei pettänyt, mutta kun potentiaali on korkeammalla, ei hänenkään kohdalla voi puhua nappisuorituksesta.

13 Henrik Borgström

   

Taitavan keskushyökkääjän harteille oli asetettu paljon, kun Suomelta puuttui useita kärkihyökkääjiä. Yliopistosarja NCAA:ssa pelaava Borgström näytti monta kertaa hänen kiekollisia taitojaan sekä pelisilmäänsä, mutta tehot 0+0 on surkea suoritus.

15 Petrus Palmu

  

Kuokkasen tavoin OHL:ssä kovia pisteitä tehnyt Palmu putosi turnauksen edetessä kärkiketjuista ulos pelaavasta kokoonpanosta. Hyökkäyspeli oli käytännössä olematonta.

20 Julius Mattila

   

Veljensä Jesperin tavoin Juliuskin oli lievä pettymys näissä kisoissa. Hän teki hyvää työtä omassa päässä, kuten häneltä odotettiinkin, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen oli heikolla tasolla. Mattila teki hyökkäyspäässä kiekon kanssa vääriä ratkaisuja, eikä hänen vauhtinsa aina meinannut riittää, mikä vaikutti isosti viisikon yhteispeliin.

21 Joona Luoto

   

Tappara-hyökkääjä paiski paljon hommia ja onnistui myös keräämään pari tehopistettä. Lähtökohdat huomioon ottaen hän oli Suomen joukkueen harvoja positiivisia yllätyksiä, vaikka hänenkin suorituksen ailahtelivat ajoittain isosti.

22 Arttu Ruotsalainen

  

Ruotsalainen sai pitkin turnausta vastuuta tulosyksikössä niin tasakentällisin kuin ylivoimalla, mutta niin maalijyvä kuin pelintekokyvytkin loistivat poissaolollaan.

25 Julius Nättinen

  

Iso rooli, isot odotukset. Tehopisteet 0+1 kertoo kaiken oleellisen Nättisen turnauksesta, vaikka hänen arvoaan ei aina mitatakaan tehopisteittä. On kuitenkin kylmä fakta, että Nättisen kisat olivat totaalinen alisuoritus.

27 Teemu Väyrynen

   

Väyrynen jäi turnauksessa vähälle peliajalle, mutta kun hän sai sauman, toi Väyrynen jäälle paljon vauhtia. TPS-hyökkääjän vähäisen peliajan vuoksi hän ei onnistunut erottumaan jäällä suuntaan tai toiseen, mutta hän hoiti pienen ruutunsa kunnialla.

32 Aapeli Räsänen

    

Joukkueen tehokkain pelaaja tasapisteissä Eeli Tolvasen kanssa. Pelasi kypsää ja kokonaisvaltaista kahden suunnan peliä, ja osoitti, että kiekolliset taidot riittävät tälläkin tasolla. Aloitusprosentissa kisojen kärkinimiä.

33 Eeli Tolvanen

    

Suomen tehokkain pelaaja yhdessä Räsäsen kanssa, mutta enemmänkin odotettiin, vaikka kyseessä on 99-ikäluokan pelaaja. Tolvanen on maalintekijäluonne, joka hakee koko ajan laukaisutilaa, mutta tällä kertaa sihti ei ollut täysin kohdillaan. Miehen hanakka laukominen on yleensä vain hyvä juttu, mutta näissä kisoissa moni hyökkäys päättyi Tolvasen ohilaukaukseen.

34 Kristian Vesalainen

   

Kun ottaa huomioon, että Vesalainen on 99-syntynyt monipuolinen laituri, ei hänen suoritustaan voi paljoa moittia. Nappikisoista ei voi missään nimessä puhua, mutta Vesalainen teki jäällä monia hyviä näkymättömiä tehoja, ja hän oli lopulta tärkeä palanen Suomen ykköskentässä.

35 Otto Koivula

  

Koivula jatkoi siitä mihin Liigassa loppusyksyltä jäi: peli oli huolimatonta ja hermostunutta, eikä itseluottamusta tuntunut olevan tarpeeksi ratkaisuja varten.

Kirjoittajat

Miika Arponen
JP Mikola
Toni Rajamäki