Nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo teki Ässien kanssa kolmevuotisen sopimuksen

Isokokoinen sentterilupaus. Ässien kanssa liigasopimuksen tehneellä 16-vuotiaalla Jesperi Kotkaniemellä on mittaa peräti 188 senttiä. Kuva: Ässät

Kesällä 17 vuotta täyttävä Jesperi Kotkaniemi jatkaa Ässissä kolmevuotisella sopimuksella. Kotkaniemi on porilaisen jääkiekkoilun suurimpia tulevaisuuden toivoja.

– Olen nähnyt ja tuntenut Jesperin pienestä pitäen. Hänen kehityksensä on ollut huikeaa. Nuori hyökkääjä osaa pelata ja hänellä on loistava laukaus. Potentiaali on valtava ja olen äärimmäisen tyytyväinen, että Jesperi halusi jatkaa meillä, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi.

Jesperi Kotkaniemi pelasi viime kaudella alaikäisenä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa 7 ottelua tehoin 1+5 =6 ja oli saavuttamassa MM-hopeaa. Nuorten SM-liigassa Kotkaniemi pelasi 17 ottelua tehoin 9+6 =15.

– Meidän tahtotilamme on koko ajan ollut pitää omat lahjakkuudet Porissa. Meiltä löytyy selkeä kehityspolku, jolla viedään nuorta pelaajaa eteenpäin. Jesperin tapauksessa kohti kansainvälistä huippua, Ässien urheilujohtaja Korpisalo kertoi.

– Minulla on pienestä asti ollut unelmana pelaaminen Ässien Liigajoukkueessa. Pori on kotikaupunkini ja Ässät on kasvattajaseurani ja halusin jatkaa kehittymistä tutussa ympäristössä.

Viime kaudella Kotkaniemi pystyi pelaamaan vain 17 A-nuorten ottelua. Niissä 188-senttinen ja 86-kiloinen keskushyökkääjä keräsi 9+6=15 tehopistettä. Jere Härkälän luotsaamien Ässien A-juniorien kausi päättyi SM-hopealle, kun HPK oli ikäluokan finaaleissa vahvempi

Kotkaniemi edusti Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa kooten seitsemässä ottelussa 6 (1+5) pistettä.

– Tulevan kauden tavoitteinani on pelipaikan ottaminen Ässien Liigajoukkueesta sekä alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut, Kotkaniemi paaluttaa.

Ässien edustusjoukkueessa nähtäneen alkavalla kaudella Kotkaniemiä kahdessa polvessa, apuvalmentaja Mikael Kotkaniemi on Jesperin isä.

Ässillä on nyt pelaajasopimus viiden keskushyökkääjän kanssa. Philip McRaen sopimus julkistettiin viime viikolla. Kapteeni Matti Kuparinen ja Jussi Makkonen kantoivat patapaitaa jo viime kaudella, samoin sentteri-laituri Juha Kiilholma, joka tosin ei ole uuden treenikauden alettua harjoitellut joukkueen mukana.