Nuori JYP-puolustaja teki sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa

Winnipeg Jets tiedotti solmineensa JYP-lupaus Sami Nikun kanssa kolmevuotisen tulokassopimuksen. Sopimus takaa Nikulle 916 700 dollarin vuosiansiot, jos puolustaja pelaa koko kauden ylhäällä NHL:ssä.
 

JYP puolestaan onnitteli twitter-tilillään kasvattiaan NHL-sopimuksesta ja tiedotti, että "mikäli Sami jatkaa Suomessa, seura on JYP". 

Päättyneellä kaudella Niku pelasi Liigan runkosarjassa yhtä vaille kaikki ottelut. Pistesaldo 59 kamppailussa oli 5+22=27, mikä oikeutti pakkien pistepörssin seitsemänteen sijaan. Playoffien 15 ottelussa saldona oli 6 (1+5) tehopistettä, joista 1+2 tuli värikkäässä ja voitokkaassa pronssiottelussa HIFK:ta vastaan.

Vastuuta kauden otteluissa lohkesi runsaasti, sillä keskimääräinen peliaika oli runkosarjassa 19.47 ottelua kohden, pudotuspeleissä vielä vähän suurempi (20.32).

Alkuvuonna 2016 Niku oli kotikisoissa voittamassa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. 

Niku on Jetsin seitsemännen kierroksen varaus (koko draftin numero 198) kesältä 2015. Ennen Nikua Jets on tehnyt sopimuksen kolmen kesällä 2015 varaamansa nuoren pelaajan (Kyle Connor, Jack Roslovic ja Jansen Harkins) kanssa.