Nummelinin kausi Lukossa ei polttanut siltoja Turun suuntaan

Petteri Nummelinin siirtyminen Rauman Lukkoon kaudeksi 2013-2014 oli aikanaan melkoinen uutispommi.

Juha-Pekka Jalon kirjoittamassa teoksessa paljastuvat Nummelinin Lukko-siirron taustat.

Kaikki alkoi Kupittaan jäähallista, jossa Risto Dufva ja Hannu Vanhatalo olivat seuraamassa TuTosta jääaikaa hakevien Lukon pelaajien otteita. Nummelin taas oli lyhyellä lainapestillä TPS:ssä.

Dufva lähestyi tuttua puolustajaa ja kertoi, että Lukko tarvitsisi tulevaksi kaudeksi ”key-playerin”. Olisko Nummelinilla ketään mielessä?

– Miten olisi P. Nummelin, kuului ehdotus.

Asia jäi siihen, mutta sanat alkoivat kotimatkalla kaivella Dufvan mieltä. Oliko lausahdus läpänheittoa vai aito ehdotus?

Dufva soitti perään. Nummelin vakuutti, että hän oli tosissaan. Eivät ne oikein Turussa ymmärrä häntä.

– Tavallaan päädyin Lukkoon omasta aloitteestani. Kyllähän se siitä Ristolle heitetystä kommentista lähti, Nummelin myöntää.

Raumalaiset kannattajat ottivat Nummelinin nopeasti omakseen. Kuva: Esa Urhonen

Seurasi suoranainen räjähdys. Toisen polven seuraikonin päästäminen käsistä oli monelle TPS-kannattajalle liikaa. Se oli suoranainen pyhäinhäväistys.

– Elämä on aina semmoista, että kaikkia ei voi miellyttää. Toisaalta sitten loppupeleissä Tepsin halu saada mut oli aika minimaalista, Nummelin muistuttaa.

Hän pelasi Lukossa kauden, joka oli monella tavalla rikkonainen. Nummelin kantoi maajoukkuepaitaa ja sai keväällä liigapronssin kaulaansa, mutta vammat hidastivat menoa.

Kauden jälkeen oli aika katsoa asioita uudelleen. Lukon kanssa oli sopimus tulevasta, mutta diili purettiin. Oli aika palata Turkuun.

– Mulle se oli helppo päätös. En koskaan ajatellut, että olisi tullut haavoja mihinkään suuntaan. Siirto tuli ajankohtaiseksi, kun halu siinä suunnassa alkoi taas nousta. Musta tuntui helpolta palata.

Tällä kaudella Nummelin on kärsinyt olkapäävammasta, mutta mies on päässyt takaisin pelikuntoon. Kuva: Esa Urhonen

Se, mikä Turussa odotti, oli kaikkea muuta kuin helppoa.

Kaikki oli lähellä päättyä heti alkuunsa. Nummelin sai mailan silmäänsä kauden avauspelissä Vaasassa ja joutui pitkälle sairauslomalle.

Lopulta hän pystyi pelamaan 16 liigapeliä, mutta TPS:n kausi oli muutenkin pelkkää tuskaa.

Nyt Turussa on saatu käännettyä uusi sivu. TPS on taulukossa viidentenä.

– Ainakin toistaiseksi tuntuu hyvältä, fiilis on positiivinen. Täytyy vaan saada niin sanotusti paskanpuhuminen pois. Kyllähän toki pelisuorituksetkin vaikuttavat kaikkeen. Jos turpaan tulee, niin harva sitä jaksaa hymyillä, Nummelin toteaa.

– Ihan ei kuitenkaan ole saatu peruspelaamista niin vankaksi kuin Raumalla, hän luonnehtii.