Nollapeli alkukauden seuraa vastaan kelpasi Karjalaiselle – ”Ei niitä niin hirveästi vyöllä ole”

Voitto Lukosta oli Antti Karjalaiselle jo kauden toinen. Marraskuussa hän torjui Raumalla HPK:n 3-2-jatkoaikavoitossa. Arkistokuva: Esa Urhonen

Antti Karjalainen saapui Rinkelinmäen uumenissa median eteen varsin leppoisissa tunnelmissa Lukon kaaduttua keskiviikkona lukemin 2-0. 20-vuotias veskari kuittasi 19 torjunnalla kauden ja liigauransa toisen nollapelin.

- Eihän hirveästi ei ollut tänään hommia. Toisessa ja kolmannessa erässä Lukolla ei meidän lopun jäähyä lukuunottamatta juuri ollut edes paikkoja, Karjalainen laskeskeli.

- Nollapeli maistuu kyllä, ei niitä niin hirveästi vielä vyöllä ole, hän virnisti.

Vielä maukkaamaksi nollan ja voiton lienee tehnyt se, että vastassa oli Lukko. Raumalaisseura kun katsoi maalivahtiensa epäonnistuneen alkukaudesta, hankki tsekkivahti Jakub Stepanekin ja päästi Karjalaisen siirtymään HPK:hon.

- Lukko hankki siihen kolmannen veskarin ja sanottiin, että olisin se, joka lähtisi Mestikseen Keuruulle hakemaan peliaikaa. Sitten nopealla aikataululla tarjottiin tällaista vaihtoehtoa ja olin heti sitä mieltä, että tartun tilaisuuteen, Karjalainen avasi siirtokuviota.

Voitto Lukosta oli hänelle jo kauden toinen. Pahin jännitys karisi jo aikaisemmin Äijänsuolla HPK:n 2-3-jatkoaikavoitossa.

Karjalaisen tilastot ovat parantuneen seuranvaihdon jälkeen radikaalisti. Kuudessa pelissä Lukon maalilla omiin upposi osumia 3,36 keskiarvolla. Torjuntaprosentiksi muodostui 87,95.

Yhdeksässä ottelussa HPK:ssa taas päästettyjen maalien keskiarvo on huikea 1,36 ja torjuntaprosentti sekin komea 93,33.

- Se on kiinni aika monista asioista. Vaikka yksin maalilla ollaan, niin joukkueen tekemisellä pystyy vaikuttamaan tosi paljon. Se helpottaa, jos peli on selkeää maalivahdin näkökulmasta. Alkukaudesta oli Lukossa muutama sellainen peli, mitä en olisi liigasta odottanut. Oli paljon avoimempaa peliä. Sekin on muuttunut sen jälkeen, Karjalainen kertoi.

- Alkukaudesta tuntui, että tuurikin oli vastaan. Tuntuu tyhmältä sanoa, mutta pitkällä aikavälillä pomput tasoittuvat, hän jatkoi.

Hän kiitteli myös HPK:n joukkueen tehneen hyvin hommia maalivahtien edessä. Sarjataulukon sijoitukset näkyvät Karjalaisen mielestä joukkueiden ilmapiirissä, vaikka hän ei tarkoita, että joukkuehenki Lukossakaan olisi ollut huono.

- On siinä joukkueen mentaalipuolessa ero. Lukossa on hyvä joukkue, joka on nyt saanut voittojakin, muttei vielä tarvittavaa määrää. Sillä puolella on raskaampaa, Karjalainen tietää.

Karjalaisen sopimus Lukon kanssa päättyy keväällä. Tulevaisuudestaan hän tietää vain, että on loppukauden HPK:n mies.

- Mikäs täällä on ollessa, arki on mennyt hyvin Olemme molemmat (HPK:n toisen maalivahdin Emil Larmin kanssa) nuoria kavereita, tykätään treenata ja tullaan hyvin juttuun.