Niko Ojamäki tähtää Tapparasta maajoukkueeseen

Niko Ojamäki siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan pois Porista. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Niko Ojamäki siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan pois Porista. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Yksi Tapparan kevään uusista profiilihankinnoista on Ässistä saapunut laitahyökkääjä Niko Ojamäki. Ojamäen sopimus kirvesrintoihin on kaksivuotinen. Maajoukkueessakin kahdella viime kaudella esiintynyt porilainen lähtee mestaruutta puolustavaan organisaatioon innolla.

- Hyvillä mielin tulin Tapparaan. Ainakin tietää, että olen tullut hyvään organisaatioon, jossa kaikki tehdään huolella.

Tapparalla on ensi kaudeksi liigatasolle erittäin nimekäs joukkue, joten edes maajoukkuestatuksen pelaajille ei vastuuta ole välttämättä luvassa.

- Täällä pääsee kilpailemaan pelipaikoista kunnolla. Toisaalta tähän joukkueeseen on helppo tullakin, kun tiedän melkein kaikki pelaajat joukkueesta jo etukäteen.

Ojamäki on takonut viimeisillä kahdella kaudella yhteensä 30 maalia ja 59 tehopistettä. Energialaituriksi profiloitunut pelaaja uskoo sopivansa hyvin Tapparan pelisysteemiin.

- Ei olla käyty vielä pelillisiä asioita läpi, mutta eiköhän se aika samalla sapluunalla pysy. Niin monta kertaa olen pelannut Tapparaa vastaan, että tiedän kyllä hyvin miten ne pelaavat ja kyllä mä uskon, että se sopii minulle hyvin. Tietenkin sitä aina muokkautuu pelaajanakin sitten siihen omaan rooliin.

Siirto Porista viisinkertaiseen finalisti- ja kaksinkertaiseen mestarijoukkueeseen on jo askel eteenpäin uralla. Tavoitteita ei kuitenkaan Ojamäki ole vielä itselleen tarkemmin asettanut.

- Sitä kerkiää vielä miettiä, kauden alkuun on vielä pitkä matka. Lähinnä maalintekoon ja pelaajana kehittymiseen ne tavoitteet varmaan liittyvät. Maajoukkue on myös yksi tavoite.

Joukkueen tavoite on kuitenkin itsestäänselvä.

- Ainahan sitä mestaruutta lähdetään tavoittelemaan.

Tappara kokoontui maanantaina ensimmäistä kertaa koko joukkueen voimin tulevaa kautta ajatellen. Ensimmäiset fiilikset Ojamäellä ryhmästä ovat luonnollisesti positiiviset.

- Tänään ensimmäistä kertaa tapasimme kaikkien kanssa, mutta hyvältä joukkueelta vaikuttaa. Aika elävää porukkaa, hyviä persoonia ja positiivinen meininki.