Niko Kapanen lyö hokkarit naulaan

Niko Kapanen (oikealla) teki viimeisellä liigakaudellaan HPK:n paidassa 49 ottelussa tehot 7+21. Kuva: Pekka Lehmuskallio

HPK:n viime kauden liigajoukkueen kapteeni Niko Kapanen päättää jääkiekkouransa. Kapanen johdatti joukkueensa viime kaudella puolivälieriin asti. Kapasen päätös lopettamisesta kypsyi alkukesän aikana ja siihen johtivat monet syyt.

– Päätöksen tein perhettä ja omaa kroppaa kuunnellen. Voidaan sanoa, että fyysiset rajat tulivat vastaan, kertoo Kapanen, joka on kärsinyt viimeisten neljän kauden aikana lukuisista operaatioita vaatineista loukkaantumisista.

Kapasen viimeiseksi jäänyt kausi oli kuitenkin monessa mielessä onnistunut. Kapteeni johdatti joukkueensa puolivälieriin asti ja oli kauden aikana HPK:n kantava voima. Kapanen sanoi kesällä 2016 palattuaan HPK:hon, että ympyrä sulkeutuu, kun hän pukee jälleen HPK-paidan päälleen.

– Kerho on kasvattajaseurani ja tulee aina olemaan minun seurani. Olen saanut seuralta paljon ja myös antanut sille paljon. Urani alkoi HPK:ssa ja oli hienoa, että se myös päättyi HPK:ssa. Oli kunnia pelata HPK:n kapteenina viime kaudella. Pelasimme hyvän kauden ja teimme joukkueena ja organisaationa paljon hyviä asioita, mistä on hyvä jatkaa menestyksen rakentamista.

Kapanen pelasi SM-liigassa HPK:n ja TPS:n riveissä kaikkiaan 307 ottelua tehden tehot 67+126=193. KHL:ssä hän pelasi puolestaan 399 ottelua AK Bars Kazanin, HC Lev Prahan ja Jokerien paidoissa. NHL:ssä Kapanen edusti Dallas Starsia, Phoenix Coyotesia ja Atlanta Trashersiä. Pelejä NHL:ssä kertyi 397.

Kultaisia mitaleita Kapasen kaappiin kertyi muun muassa SM-liigasta, KHL:stä ja jääkiekon MM-kisoista.