Niittymäki: "Kaskisen palkkaus on minun päätökseni"

TPS:n ensi kauden valmennuskuvioista on käyty laajaa keskustelua sen jälkeen, kun turkulaisseura ilmoitti, että nykyinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei jatka tehtävässään tämän kauden jälkeen.

Pian tiedon julkistuksen jälkeen Turun Sanomat uutisoi, että TPS:n ensi kauden päävalmentaja olisi Kalle Kaskinen. Kaskinen tuli jo täksi kaudeksi seuran A-juniorien peräsimeen. TPS ei ole vahvistanut Kaskisen mahdollista nousua liigajoukkueen päävalmentajaksi.

Urheilulehti puolestaan kertoi torstaina ilmestyneessä numerossaan, että TPS-legenda, nykyinen Jokerien apuvalmentaja Hannu Virta olisi ollut mukana junailemassa Kaskiselle työpaikkaa TPS:stä. Lehden mukaan Virta ja TPS:n omistajiin kuuluvan Supercell-peliyhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen ovat pitkäaikaisia ystäviä.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kiistää suorasanaisesti väitteet siitä, että jokin muu taho olisi vaikuttanut Kaskisen tuloon TPS-organisaatioon.

–Minä olen palkannut Kaskisen A-junioreihin. Minulle ei ole kukaan missään kertonut, että näin pitää tehdä, Niittymäki kommentoi Kiekkoareenalle.

–Mitä olen oman työnkuvani ymmärtänyt ja organisaation ihmisten kanssa jutellut, niin minä teen urheilua koskevat päätökset. Esitän omat ehdotukseni ylemmille tahoille ja jos ne ehdotukset eivät toimi, voin kävellä ovesta ulos ja uusi kaveri tulee tilalle. Kaskisen palkkaus A-junioreihin on ihan minun päätökseni, Niittymäki toistaa.

–Miksi täällä edes olisi urheilutoimenjohtaja, jos joku muu tekisi urheilulliset päätökset?

Niittymäki ei halua kommentoida sitä, miksi Selinin sopimuksessa ollutta optiota ensi kaudesta ei käytetä.

–Kautta on paljon jäljellä, annetaan työrauha joukkueelle ja valmennukselle. Yritetään saada tästä kaudesta kaikki irti ja murehditaan ensi kautta myöhemmin, Niittymäki kuittaa.

Mediassa on uutisoitu, että myös Virta itse olisi mukana TPS:n tulevassa valmennustiimissä. Myös Kiekkoareenan tietojen mukaan Virta saattaa olla palaamassa kasvattajaseuraansa. TPS:ää reilun vuoden 2007–08 valmentanut Virta kiisti väitteet Urheilulehden haastattelussa. Virran sopimus Jokereiden kanssa kattaa vielä ensi kauden.