Niin HIFK kuin Kärpät tekivät kokoonpanomuutoksia

Niin HIFK kuin Kärpät ovat tehneet joitakin kokoonpanomuutoksia tämän illan otteluun. Odotetusti HIFK käyttää jo eilen pelin loppupuolella yhdistettyä kakkosketjua, jossa Jarkko Malisen laidoilla ovat Lennart Petrell ja Juhamatti Aaltonen. Corey Elkins ja Jasse Ikonen siirtyvät nelosketjuun, jossa Tomi Tuomisto pelaa Micke-Max Åstenin tilalla.

Muutos on myös se, että Daniel Grillfors on kolmannessa puolustajaparissa ja Saku Salmela on seitsemäs puolustaja. Peluutuksen myötä tällä ei liene kuitenkaan suurta merkitystä. Maalissa jatkaa Kevin Lankinen.

Kärpät on uusinut kolmosketjunsa. Mikael Ruohomaan laidoilla pelaavat nyt Aku Kestilä ja Toni Kähkönen. Eilen laidoilla olivat Jesse Saarinen ja Mikko Lehtonen.

Kakkos- ja kolmoskenttien puolustajaparit ovat vaihtaneet paikkojaan, mutta tällä muutoksella ei ole suurtakaan merkitystä.

Muuten kokoonpano on sama kuin eilen. Jussi Rynnäs jatkaa maalilla.

HIFK:n jopa onnekkaan eilisen voiton jälkeen sillä on tänään mahdollisuus katkaista ensimmäisen kierroksen sarjansa Kärppiä vastaan. Keskinäisten oteluiden tilastot ovat lievästi sen puolella.

Kauden aiemmissa Helsingissä pelatuista otteluista HIFK voitti joulukuussa 2–1 ja tammikuussa 4–1, mutta Kärpät oli helmikuussa parempi maalein 6–4.

Sen sijaan kaikkien aikojen tilastot ovat selkeästi HIFK:n puolella. Kun ensimmäisellä kierroksella on pelattu vuoden 2004 jälkeen 26 sarjaa, niin niistä vain viisi on päättynyt sen eduksi, joka hävisi ensimmäisen pelin.

Tasan puolet sarjoista on päättynyt 2–0. Jäljelle jää 13 kertaa, joista niistäkin selkeä enemmistö (8–5) on ratkennut ensimmäisen ottelun voittajan eduksi. Vaikka tapaukset eivät olekaan samat, niin kahdeksan kertaa on vieraskentällä aloittanut voittanut ja vain viisi kerta on kotijoukkueena aloittanut voittanut 2–1 päättyneet sarjat.

Kumpikin on kerran hävinnyt kotonaan ensimmäisen ottelun jatkoajalla. Vuonna 2011 Blues voitti Oulussa, mutta Kärpät kuittasi Espoossa. Mutta kolmas päättyi taas Bluesin voittoon jatkoajalla. Tuona keväänä espoolaiset nousivat peräti loppuotteluun asti saaden lopulta hopeaa. Tuo on paras saavutus ensimmäisellä kerroksella aloittaneista.

Keväällä 2013 SaiPa voitti HIFK:n jatkoajalla, mutta HIFK voitti toisen pelin samoin jatkoajalla Lappeenrannassa. Kolmas peli päättyi sitten selvästi helsinkiläisten eduksi.

Kaikkien aikojen tilastot ovat mielenkiintoisia, mutta ne koskevat eri joukkueita ja pääosin eri pelaajia. Jokainen tapaus on uusi ja siksi noita tilastoja ei pidä liikaa laskea HIFK:n eduksi.

Kumpikin joukkue on pelannut aika usein ensimmäisellä kierroksella, mutta vastakkain ne eivät ole koskaan olleet.

HIFK

1. kenttä

71 Juuso Puustinen, 10 Roope Hintz, 88 Joonas Rask

42 Teemu Eronen, 24 Ryan O'Connor

2. kenttä

32 Lennart Petrell, 82 Jarkko Malinen, 50 Juhamatti Aaltonen

3 Joe Finley, 4 Oliwer Kaski

3. kenttä

39 Arttu Luttinen, 62 Robert Leino, 85 Mikael Johansson

8 Daniel Grillfors, 2 Matt Generous

4. kenttä

40 Tomi Tuomisto, 91 Corey Elkins, 28 Jasse Ikonen

11 Saku Salmela

Maalivahdit 30 Kevin Lankinen, 37 Niklas Bäckström

 

Kärpät

1. kenttä

39 John Albert, 17 Mika Pyörälä, 9 Brock Trotter

5 Lasse Kukkonen, 26 Shaun Heshka

2. kenttä

8 Saku Mäenalanen, 21 Antti Kalapudas, 12 Ville Leskinen

52 Ivan Svarny, 58 Jani Hakanpää

3. kenttä

25 Aku Kestilä, 13 Mikael Ruohomaa, 85 Toni Kähkönen

6 Ilkka Mikkola, 28 Mikko Niemelä

4. kenttä

41 Jari Sailio, 27 Miska Humaloja, 18 Sami Anttila

37 Aleksi Mäkelä

Maalivahdit 40 Jussi Rynnäs, 74 Sami Aittokallio