NHL-paikka tulee, jos ottaa tarpeeksi kumia kiinni

Joni Ortio torjuu tulevalla kaudella kiekkoja Ruotsissa, tähtää olympialaisiin ja haluaisi vielä palata NHL-maailmaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio


Joni Ortio on kahdesti ollut mukana Suomen MM-kisajoukkueessa, ja hän on erittäin vahva ehdokas Leijonien veräjälle myös tulevan talven olympiakaukaloon.

Koska Pyeongchangissa eivät NHL-miehet ole mukana, Suomi joutuu kaivamaan kisaveskarinsa Euroopasta. Ortio jatkaa SHL:ssä Skellefteån luukulla.

– Nyt on aika ainutlaatuinen tilaisuus. Tämä saattaa olla koko uran aikana paras mahdollisuus päästä olympialaisiin, Ortio tietää.

– Mutta se on kuitenkin asia, joka tulee omalla painollaan. Onneksi joku muu tekee päätökset.

Ortio on 26-vuotias, ja hänellä on takanaan kaksi yritystä murtautua NHL:ään. Sinne mies pääsikin 37 pelin verran, mutta myös AHL- ja ECHL-kaukalot tulivat tutuiksi.

Ortio tuli hakemaan uutta ponnahduslautaa Ruotsista, pelasi erinomaisen kauden ja teki jatkosopimuksen. NHL-unelmaansa hän ei silti ole haudannut.

– Totta kai se on haaveena, mutta ei sitä sovi hirveästi murehtia. Se tulee sitä kautta, kun ottaa kumia kiinni, Ortio linjaa.

– Ruotsi oli tähän väliin erittäin virkistävä kokemus. Kyseessä ei ole Euroopan mittakaavassa isoin kaupunki, mutta siellä oli tosi hyvä olla.