NHL-osaamista Kärppien hikitreeneissä

– Ei armoa, ei armoa! Vielä vielä! Korkea tempo!

Kärppien torstaiharjoituksissa on hurja vauhti päällä, kun päävalmentaja Mikko Mannerin komennot kaikuvat hallivanhuksen ilmoille.

Mannerilla on syyskuun 8. päivänä alkavaan Liigaan käytettävissään laadukas joukkue, mutta tällä kertaa jäällä viillettää tavallista komeampi kattaus kiekko-osaamista.

Aivan oikein. Tuolla menee Sebastian Aho, ja hänet erottaisi jo Carolina Hurricanesin punaisista toppahousuista ja valkoisesta kypärästä. Ja tuossahan tulee Miikka Salomäki Nashville Predatorsin sinisävyisissä housuissa.

Eikä tähtien määrä jää tähän. Pekka Rinne (Nashville Predators), Jussi Jokinen (Edmonton Oilers), Ville Pokka (Rockford IceHogs)...joukosta puuttuvat vain Joonas Donskoi, joka lähti San Joseen kuntoutukseen viime sunnuntaina, Helsingissä kesän treenannut Jesse Puljujärvi (Edmonton Oilers) sekä Markus Nutivaara (Columbus Bluejackets), joka ei toipilaana saanut seuralta treenauslupaa.

Nutivaara on kyllä paikalla, mutta siviilit päällä.

– Puljujärvi tulee Ouluun perjantaiseen Alumni-peliin ja aloittaa ensi viikolla harjoittelun tämän joukkueen kanssa, tietää Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Pekka Rinne nauttii harjoittelusta Kärppien kanssa. Torstaina hän hikoili toista tuntia Nashville Predatorssin univormussa Raksilassa.

–Keltuaiset tuonne, mustuaiset tuonne, Manner komentaa viitaten harjoituspaitojen väriin – ja miehet tekevät työtä käskettyä.

NHL-pelaajista ainakin Rinne on tyytyväinen kokemaansa.

–Tämä sopii hienosti NHL-pelaajan arkeen täällä. Nämä ovat kunnon joukkueharjoitukset, ja Kärpät on aina hienosti hoitanut, että pääsemme mukaan. Ei tarvitse lähteä niin aikaisin takaisin Pohjois-Amerikkaan, Rinne iloitsee.

Silloin kun Kärpillä ei ole jääharjoitusta, NHL-pelaajien ympärillä kaukalo kumisee  tyhjyyttään.

–Vaikka harjoittelemme hyvin keskenään, niiden vähien miesten keskusteen ei voi kopioida joukkueharjoitusta, Rinne muistuttaa.

Myös Rinne on mukana, kun Alumnin ottelu pelataan Oulussa perjantaina illalla.

–Ajattelen sitä enemmän kivana tapahtumana kuin otteluna. Mukava tavata legendoja kuten Vellua (Veli-Pekka Ketola), muita jo uransa lopettaneita pelaajia sekä tietysti nykyisiä tähtiä.