NHL-kausi jo kulman takana – näin Kiekkoareena kautta ennakoi

NHL:n runkosarja käynnistyy keskiviikkona 4. lokakuuta (Suomen aikaa seuraavan päivän puolella). Ensimmäistä kertaa NHL:n historiassa mukana on 31 joukkuetta, kun laajennusjoukkue Vegas Golden Knights aloittaa läntisessä konferenssissa ja sen Pacific-divisioonassa.

Kesällä päätöksen NHL:ään laajentumisesta tehnyt Kiekkoareena käy alkavalla viikolla läpi kaikkien divisioonien ennakkonäkymät. Ensimmäisenä tarkasteluun pääsee maanantaina 25. syyskuuta juuri Pacific-divisioona.

– NHL:ää on syytä tarkastella nykyisin nimenomaan divisioonien kautta, koska 16 pudotuspelipaikasta peräti 12 jaetaan divisioonien sisällä. Ne ovat tärkeimpiä taulukoita seurattavaksi kauden aikana, Kiekkoareenan NHL-ennakoista vastaava Ilkka Palomäki sanoo.

– Viime kausi oli kuvaava esimerkki. Columbus Blue Jackets ei saanut edes kotietua pudotuspeleihin, vaikka se keräsi neljänneksi eniten pisteitä runkosarjassa. Sattui vain käymään niin huono tuuri, että enemmän pisteitä keränneiden joukossa olivat divisioonavastustajat Metropolitanista, Washington Capitals ja Pittsburgh Penguins.

Kaikki 31 joukkuetta käydään divisioonaennakoissa tarkasti läpi. Luvassa ei ole NHL-journalismille tyypillistä ”name-droppailua”, vaan joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet sekä asetelmat ja uhkakuvat otetaan kriittiseen tarkasteluun.

– Kiekkoareenan kausiennakot eivät todellakaan ole mitään käännöksiä pohjoisamerikkalaisista arvioista. Pelkästään viime kaudella näin lähes 400 NHL-ottelua, ja sen voi luvata, että tämä näkyy kausiennakoissamme, Palomäki vakuuttaa.

– Arvioimme myös joukkueiden voimasuhteet divisioonien sisällä, vaikka ennakkojärjestykset ovatkin – varsinkin NHL:ssä – hyvin suuntaa-antavia. Marginaalit ovat niin pienet, että pienilläkin muutoksilla voi olla isoja seurauksia.

Kiekkoareena on aloittanut sarjan seuraamisen jo harjoitusleirien aikana. NHL-artikkeleihin pääsee täältä.

Kiekkoareenan kausiennakoiden julkaisuaikataulu

Maanantai 25.9. Pacific-divisioona
Keskiviikko 27.9. Central-divisioona
Perjantai 29.9. Atlantic-divisioona
Sunnuntai 1.10. Metropolitan-divisioona