NHL Draft 2017: Yliopistoon siirtyvä Kotkansalo tähtää U20-MM-kisoihin

Kuva: Leijonat.fi
Kuva: Leijonat.fi

Kiekkoareena esittelee ennen kesän 2017 NHL:n varaustilaisuutta potentiaaliset suomalaisvaraukset.

Espoon Bluesin junioreista ponnistava 1998-1999-syntyneiden ikäluokka on poikkeuksellisen vahva. Tulevalla kaudella yliopistosarjaa pelaava puolustaja Kasper Kotkansalo on yksi tämän kesän vahvan suomalaisikäluokan edustajista.

Perustiedot

Syntynyt 16.11.1998 Helsingissä
Pelipaikka puolustaja
Laukoo vasemmalta
Pituus 188 cm, paino 86 kg

Kausi 2016-17

Sioux Falls Stampede, USHL, 47 ottelua 1+11=12

Vahvuudet

Kotkansalon vahvuudet ovat erityisesti puolustuspelissä. Sijoittuminen sekä pelinlukutaito kuuluvat myös hyviin puoliin.

Heikkoudet

Kotkansalo vaikuttaa ajoittain hieman kömpelöltä, ja nopeat suunnanmuutokset voivat tuottaa ongelmia. Myös hyökkäyspeli kangerteli kuluneella kaudella.

Arvio

Kotkansalo voidaan varata jo kolmoskierroksella, mutta todennäköisemmin kierroksella neljä tai viisi.

Haastattelu

Miten kulunut kausi sujui omasta mielestäsi? Saavutitko asettamiasi tavoitteita?

- Kausi oli henkisesti raskas joukkueen huonon menestyksen takia. Taisimme olla oman konferenssin toisiksi viimeisiä. Henkilökohtaisesti huomasin, että joulun jälkeen omat pelini alkoivat luistaa paremmin.

- Tavoitteenani kauteen lähdettäessä joukkueen menestyksen ohella oli kehittyä mahdollisimman paljon pelaajana ja totutella pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin ja kulttuuriin, jotta ensi vuosi yliopistossa olisi helpompi. Onnistuin tässä mielestäni.

Millaisia ajatuksia sinulla on NHL:n varaustilaisuudesta?

- Olen yrittänyt olla ajattelematta varaustilaisuutta. Olisihan se kuitenkin tosi hienoa, jos varaus tulisi. Kuten Kasper Björkqvist viime vuonna sanoi, ei varaus sinusta kuitenkaan parempaa pelaajaa tee. Tästä olen samaa mieltä. Töitä on joka tapauksessa jatkettava entistä kovemmin.

Oletko seurannut NHL:n varaustilaisuuden ennakkolistauksia?

- Sen verran tiedän ennakkolistoista mitä joukkuekaverit ovat niistä minulle kertoneet. Olen siis pyrkinyt olemaan katsomatta niitä.

Millä osa-alueilla kehityit mielestäsi eniten kauden aikana? Entä missä on vielä eniten kehitettävää?

- Kehityin eniten mielestäni puolustamisessa. Myös luisteluni tuntuu paremmalta, mutta siinä pitää edelleen tehdä hommia. Eniten kehitettävää minulla on viivakudeissa. Ne pitää saada paremmin ekasta jätkästä ohi.

Mitkä ovat tavoitteesi ja suunnitelmasi tulevaisuuden osalta?

- Ensi kauden tavoite on päästä alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin pelaamaan ja voittaa maailmanmestaruus. Toinen on päästä Boston Universityssä mahdollisimman isoon rooliin, ja sielläkin tavoite on voittaa mestaruus. Tiedän, että molemmilla joukkueilla on mahdollisuudet päästä pitkälle.