Neljä suomalaista jo jatkossa CHL:ssä

Neljä suomalaisjoukkuetta jatkaa varmasti CHL:n pudotuspeleihin, mutta samoin neljän kohtalo ratkeaa vasta viikonlopun peleissä.

Varmoja jatkajia ovat lohkonsa jo voittaneet Kärpät ja TPS sekä oman lohkonsa kakkospaikan ottava Lukko. Neljäs jatkaja on SaiPa, joka on lohkossaan joko ykkönen tai kakkonen.

Ratkaisun paikat alkavat jo tänään, kun HIFK kohtaa vieraissa tanskalaisen Esbjergin ja KalPa kotonaan itävaltalaisen Vienna Capitalsin. Sunnuntaina samat joukkueet kohtaavat vaihtaen vain pelipaikkaa. KalPa tarvitsee noista otteluista täydet kuusi pistettä, mutta HIFK:lle riittää neljä. Kummankin tie voi siis päättyä jo perjantaina.

JYP kohtaa lauantaina ranskalaisen Gapin. Kun kahden maalin tappiokin vie jatkoon, niin tilanne ei ole vaikea.

Tappara sen sijaan on pakkovoiton edessä, kun saksalainen Adler Mannheim tulee sunnuntaina Hakametsään. Mannheimille riittää yksi piste jatkopaikkaan.

CHL:n alkuvaiheessa on 16 kolmen joukkueen lohkoa. Niistä kaksi parasta seuraa pääsee jatkoon.

Ruotsalainen Frölunda voittaa A-lohkon. Toinen jatkaja ratkeaa perjantain ottelusta Frölunda-Wolfsburg. Saksalaiset tarvitsevat kaksi pistettä ohittaakseen tšekkiläinen Pardubicen.

Sveitsiläinen Davos ja ruotsalainen Djurgården ovat B-lohkon varmat jatkajat. Djurgården kohtaa lauantaina vieraissa ranskalaisen Rouenin. Jos se saa kaksi pistettä, niin se voittaa lohkon.

Doug Sheddenin valmentama Lugano on C-lohkon varma ykkönen. Tappara ja Mannheim ratkaisevat toisen jatkajan paikan.

Myös D-lohkon on menty sveitsiläistahdissa, kun Zürich voittaa sen ennen Lukkoa. Saksalainen Ingolstadt jää kolmanneksi.

Kärpät voittaa E-lohkon, mutta toinen jatkaja ratkeaa vasta sen lauantain kotipelissä Krefeldiä vastaan. Saksalaiset tarvitsevat kaksi pistettä ohittaakseen tšekkiläisen Vitkovice Ostravan.

Sveitsiläinen Friboug-Gotteron on F-lohkon ykkönen ennen saksalaista Müncheniä. Tästä lohkosta jää ulos tšekkiläinen Orli Znojmo.

Sveitsiläinen Zug hoiteli varmasti G-lohkon, jonka toisen jatkopaikan ratkaisevat Esbjerg ja HIFK.

H-lohkossa on jäljellä perjantain peli Norjassa, mutta sillä ei ole enää mitään merkitystä. TPS on jo voittanut lohkon ennen tšekkiläistä Libereciä. Norjan mestari Lǿrenskog jäi viimeiseksi.

Jatkajat varmistuivat I-lohkossa torstaina, kun Eisbären Berlin voitti Luulajassa. Se ja SaiPa ratkaisevat lauantaina Lappeenrannassa lohkovoiton. SaiPa:lle riittää yksi piste. Luleå on ainoa jatkossa pudonnut ruotsalaisseura.

J-lohko on pelattu kokonaan. Sen voitti slovakialainen Nitra ennen tšekkiläistä Pilseniä. Tuo jatkopaikka ratkesi viimeisessä ottelussa, kun Pilsen voitti torstaina kotonaan torstaina norjalaisen Stavangerin.

Ruotsalainen Linköping voitti K-lohkon puhtaalla pelillä. Toinen jatkaja ratkeaa lauantaina Jyväskylässä, kun JYP kohtaa ranskalaisen Gapin. JYP voitti vieraissa joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 4–1, joten selvittänee helpohkosti tilanteen.

Ruotsalainen Växjö ja Valko-Venäjän Junost Minsk jatkavat L-lohkosta ja ratkovat perjantaina Ruotsissa ykköspaikan. Ennen viimeistä peliä ne ovat tasapisteissä ja viiteen ylsi myös tshekkiläinen Boleslav, mutta se jäi viimeiseksi.

M-lohko on jo pelattu. Kari Jalosen valmentama Bern voitti sen täysillä pisteillä. Toinen jatkaja on slovakialainen Kosice, joka voitti tasapisteissä itävaltalaisen Linzin.

Ruotsalainen Skellefteå jatkaa N-lohkosta, mutta menettää ykköspaikan jos Vienna Capitals saa kaksi pistettä kahdesta ottelustaan KalPaa vastaan. Toisaalta jos KalPa saa kuusi pistettä, niin Capitals on ulkona. Sillä on siis vaihtoehtoja joka suuntaan.

Puolalainen Comarch Cracovia on ollut O-lohkon ”heittopussi” ja putoaa jatkosta. Sillä on lauantaina vielä vieraspeli Färjestadia vastaan. Jos ruotsalaiset voittavat, niin ohittavat tšekkiläisen Sparta Prahan lohkon ykköseksi. Näin varmaan tapahtuukin.

Ruotsalainen HV71 voi voittaa P-lohkon puhtaalla pelillä, kun se kohtaa perjantaina itävaltalaisen Salzburgin. Yhdelläkin pisteellä Salzburg varmistaa jatkopaikan, mutta se tekee sen varmasti viimeistään sunnuntaina, kun vastassa on Sheffield Steelers. Salzburg voitti kotonaan 8–1, joten Sheffield tarvitsisi 9–2-voiton mennäkseen jatkoon. Sitä se ei ota. Jos HV71 voittaa perjantaina neljällä maalilla, niin se on runkosarjan ykkönen ennen Berniä, jonka maaliero on yhden parempi kuin Linköpingin.