Näkökulma: Taito riittää, tahto ei

Terry Broadhurst on viimeistellyt KooKoolle kolme maalia syksyn peleissä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Valhe, emävalhe, tilasto. Niinhän sitä väitetään.

KooKoon osalta tilastoista löytyy erittäin selkeä totuus kouvolalaisten jumbosijaan jääkiekkoliigassa. KooKoon maaliero ylivoimalla on 8–1 ja alivoimalla 1–7. Missä siis mättää? Tasakentällisin kouvolalaisjoukkueen maalien ero on 7–28.

Ylivoimalla ratkaisee taito, tasakentällisin tahto.

Viime kaudella KooKoo teki ylivoimalla 32 maalia ja muuten 97 osumaa.

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sai vuosi sitten liki kultaisen sädekehän loistavilta näyttäneiden pelaajavärväysten ansiosta. Yksi kesä on muuttanut osan värväyksistä aivan eri näköisiksi.

Seitsemän ottelua pelannut pakkien pörssikolmonen Ryan O´Connor on takonut tehopisteet 2+4, Mutta mikä onkaan hänen plusmiinussaldonsa? 1–10! Siis –9!? 

Laitahyökkääjä Kai Kantola vaikuttaa myös hyvältä värväykseltä. Yhdeksän ottelua ovat tuottaneet pörssilukemat 2+2. Mitä Kantola on tehnyt tasakentällisin? Katsellut kaukalossa vastustajien tekemänä 11 maalia! Plusmiinussaldo 1–11 ei ole tyly. Se on käsittämätön.

Liigakiekko on nykyisellään niin tiivistä ja intensiivistä pelaamista, että viisikosta yhdenkin pelaajan puolittainen panos kentällä näkyy karseasti tulostaululla.

Se O´Connorin ja Kantolan yksi plusmaalikin on koominen. Osuma syntyi kaksi viikkoa sitten kotipelissä Sportia vastaan, kun Josh Green teki maalin kaksi sekuntia Sportin Markus Kankaanperän jäähyn päättymisen jälkeen.

KooKoo pelaa ylivoimaansa yhdellä pakilla ja neljällä hyökkääjällä. 

Juha-Pekka Haatajan (2+6, 3-6), Josh Greenin (3+2, 3-6) ja Terry Broadhurstin (3+2, 5-7) tilastot ovat pörssipisteiden osalta hyviä, muuten massaan katoavaa keskinkertaisuutta. Kun viime kauden nappihankinta Tapparasta, sentteri Jarkko Malinen on ollut sairauslomalla, on Sportista kotikaupunkiinsa palannut Jarkko Immonen (1+1, 1-7) joutunut liian kovaan paikkaan.

Kultasen kannalta on parempi toivoa, että seuran maanantainen tiedottaminen maalivahti Leland Irvingin sopimuksesta oli seuran viestintäosaston sanailua.

Kehtaisikohan entinen NHL-pelaaja edes sanoa jotain niin lapsellista kuin Kultasen kommenttina jaettu ”pelaajan vahva halu tulla osaksi KooKoo-perhettä teki hänestä meille parhaan vaihtoehdon.”