NÄKÖKULMA: Otteluohjelma on myrkkyä KalPalle - Torijuhlat pahasti vaakalaudalla

Onko liigakevät jälleen sinioranssi? Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jääkiekon SM-liigan finaaleissa aletaan olla jännän äärellä, kun otteluvoitot kirjataan nyt 2-2. Tappara nykäisi hatustaan todella vakuuttavan esityksen maanantai-illan neljännessä finaalissa. Huolimatta siitä, että se joutui otteluun ilman hyökkäyspelinsä kapellimestaria Henrik Haapalaa, joka huhujen mukaan pelasi lauantain kolmannessa finaalissa kuumeisena. Haapalan pelikunnosta tiistain viidennessä finaalissa ei ole tietoa.

Kirvesrinnat pääsivät pääsääntöisesti rytmittämään peliä haluamaansa suuntaan. Joukkue viljeli tiuhaan viivelähtöjä ja piti trap-pelaamisensa jämäkässä formussa. Tappara sai luisteluvoimaisemman KalPan suorahyökkäykset kuriin ja oli omissa maalipaikoissaan tehokas. Hallitseva mestari ryhtyi nyt kaukalon isännäksi myös Niiralan montun leveässä askissa. Samalla se tuli ryövänneeksi kotietunsa takaisin.

Tästäpä päästäänkin kiinni varsinaiseen pihviin. Viides ottelu pelataan jo huomenna Tampereella. KalPan peli perustuu siihen, että kiekko liikkuu liikkuvalta pelaajalta liikkuvalle pelaajalle. Pelitapa on vaativa ja se vaatii mahdollisimman raikasta jalkaa. Kun väsy alkaa painaa ja kinttu käy raskaammaksi, se sataa trap-kiekon mestarin Tapparan laariin.

Peräkkäisten päivien pelit ovat olleet pudotuspeleissä KalPalle myrkyllisiä. Puolivälierissä Pelicansia vastaan toinen ja kolmas ottelu pelattiin peräkkäisinä päivinä. KalPa hävisi niistä jälkimmäisen.

JYP-sarjan kuudes ottelu on kenties edelleen pahin pelillinen ylikävely, jonka KalPa on joutunut tänä keväänä ottamaan vastaan.

Välierissä JYPiä vastaan back to back -matseja olivat toinen ja kolmas sekä viides ja kuudes. Myös näissä kamppailuissa kilpinuttuinen ryhmä kärsi jälkimmäisellä vedolla tappion. Itse asiassa JYP-sarjan kuudes ottelu on kenties edelleen pahin pelillinen ylikävely, jonka KalPa on joutunut tänä keväänä ottamaan vastaan.

Henkisellä puolella on syytä huomioida myös tämä: edellä mainitut tappiot KalPa kärsi voitettuaan edellisen päivän ottelut. Nyt alla on tappio, suorastaan rökälesellainen. Odottamassa on vieraskaukalo ja kokenut hallitseva mestari, joka on vasta saanut dieselinsä kunnolla käyntiin.

Keskiviikko on sentään välipäivä, mutta kuudes ja mahdollinen seitsemäs finaali pelataan torstai-perjantai -akselilla. Mikäli KalPa mielii järjestää mestaruusjuhlat Kuopion legendaarisella torilla, sen on yksinkertaisesti pakko voittaa kaksi seuraavaa peliä.

Ellei näin tapahdu, kannu jää Tampereelle.