Näkökulma: Jukureilla valtit yhä käsissään

Sami Rajaniemi on ollut Jukurien maaiilla luotettava. Kuva: Jaakko Avikainen

KooKoo teki ensimmäisellä liigakaudellaan yli kolmannesmiljoonan euron voiton. Voisi kuvitella, ettei perässä seuranneen Jukurienkaan tarvitse tyytyä Mikkelissä vähempään paljon pienemmästä hallista huolimatta.

Jukurit on ilmoittanut neljä viidestä kotiottelustaan loppuunmyydyksi, ja joukkue keikkuu neljäntenä avauskuudenneksen täytyttyä.

Mikkelissä valteista on jouduttu iskemään pöytään vasta ensimmäinen, uutuudenviehätys.

Kalevankankaalle mahtuu 4200 katsojaa. Kun rehellisiä ollaan, halli on ollut täynnä kolmesti. Liigan toisena pelipäivänä oli markkinointimielessä hyväksi ilmoittaa pääsylippujen loppuneen kesken.

Kovin hulina oli vasta viikko sitten lauantaina JYPin vieraillessa hallissa, kello 19. Ilmaisravit kello 14 sekä yhtä kallis hernerokka ja lahjaleipä saivat Kalevankankaan ympäristöön niin paljon porukkaa, ettei jääkiekkopeliin ollut pääsylippuja myynnissä enää kello 17.30.

Kaiken kruunasi loppukiri, jolla JYPiltä otettiin piste kahdella maalilla varsinaisen peliajan kuuden viimeisen minuutin aikana. Sen kymmenminuuttisen tunnelmaa ei unohda kukaan Kalevankankaalle vaivautunut.

Älkää ihmetelkö, jos pelejä aloitetaan toistekin lauantaina kello 19. Jukureissa tiedetään jo muutaman euron tarkkuudella, paljonko on eroa maltillisempaan aikaan pelatulla perheottelulla ja myydyillä suklaapatukoilla tai myöhemmällä alkamisajalla ja tuoppien menekillä.

Jos hyvin käy Jukurien pomon Risto Dufvan tai markkinapuolen miesten ei tarvitse vielä iskeä lisävaltteja. Ja niitähän muuten riittää.

Jere Karalahti pitää Jukureita kiitettävästi otsikoissa yrittämällä työntyä seuraan julkisuuden kautta. Jukurien johdossa ollaan viisaasti hiljaa tai tavoittamattomissa, koska RD tietää riskit joukkuekemian kannalta.

Jerellä myisi tappioputkessakin hallin täyteen kerran, kun diesel tulisi vetämään matsin veljensä Keni Karalahden ja vaimonsa veljen Henrik Koiviston rinnalla.

Yhden valttinsa Jukurit on paljastanut. Antti Laakson (12) ja Petri Lehtosen (31) pelinumerot poistetaan Jukurien listoilta ja hinataan kattoon 22. marraskuuta KooKoo-pelissä. Forssalaiskasvatit juhlivat Mikkelissä neljää Mestiksen mestaruutta.

Kesällä löytynyt yllätysvaltti on puolustaja Mikko Kokkonen. Jukurien kasvatti on 15 vuotta ja yhdeksän kuukautta vanhana takuuvarma Liigan ennätysnuori. Kokkosella on tammikuun alkuun aikaa lyödä nuorimpana liigakaukaloon päässeen Ässien Jesse Joensuun ennätys.

Usea eteläsavolainen on jo tiedustellut, milloin Dufva mahtaa päästää Kokkosen irti. Olen joutunut kertomaan, että piste- ja voittoputkessa olevan joukkueen muokkaaminen ei onnistu. Kun tappioputki löytyy, Kokkos-valtti käytetään.

Yksi valtti on käytössä joka pelissä. Lappeenrannassa ihmetellään, miten Kisapuistoa pienemmässä Kalevankankaan hallissa on saatu rakennettua kahteen kulmaan ravintola ja pubi. Kun kaukaloon näkee ja tunnelman kuulee ruokapöydän ääressä viinilasista siemaillen tai pystybaarissa hurraten, on yleisölle tarjolla nykyaikaista viihdettä.