MM-kultavahti Mestikseen

Tapparan Teemu Lassila palaa tänään kotikaupunkiinsa Turkuun ja hakee pelituntumaa Kupittaalta. MM-kultavahti on merkitty aloittavaksi vahdiksi, kun LeKi kohtaa TUTOn. Kuva: JP Mikola

Tapparassa ilman liigaminuutteja jäänyt Teemu Lassila hakee pelituntumaa Mestiksen LeKin paidassa. Kevään 2011 MM-kultavahti vartioi lempääläläisjoukkueen veräjää tänään Turussa, kun Pirkanmaan kolmosjoukkue kohtaa TUTOn Kupittaalla.

Lassila pelasi viime kaudella kasvattajaseuransa TPS:n maalilla 35 ottelua torjuntaprosentilla 90,87, mutta jäi kauden päätteeksi ilman sopimusta. Uusi työnantaja löytyi Tampereelta, kun mestarijoukkueen kultavahti Tomi Karhunen tarttui KHL-haasteeseen ja siirtyi Kiinaan laajennusjoukkue Red Star Kunlunin palkkalistoille.

Lassilan viime kauteen mahtui myös kohua herättänyt episodi, kun turkulaisvahti huitaisi mailallaan Ässien Josh Grattonia kasvoihin ja sai teostaan peräti seitsemän ottelun pelikiellon.

Jo loppukesän harjoitusottelut osoittivat, ettei Lassila saa automaattisesti ykkösvahdin paikkaa Tapparassa. Nuori haastaja Dominik Hrachovina osoitti jo Tampere Cupissa olevansa valmis pykälää aiempaa suurempiin saappaisiin. Sekä tshekkivahti että Lassila torjuivat Tampere Cupissa nollapelin.

Liigan runkosarjastarttia edeltäneessä CHL:n lohkovaiheessa vastuuvaakakuppi alkoi kallistua Hrachovinan puolelle. Vielä selkeämpi asetelma on ollut alkukauden liigapeleissä, joissa Lassila ei ole vielä päässyt tositoimiin kertaakaan. Hrachovina on ollut aloittava maalivahti kaikissa Tapparan viidessä ottelussa, joista voittoja on irronnut neljä. Tshekin torjuntaprosentti on 94,57, päästettyjen maalien keskiarvo 1,41 ja sijaluku torjuntatilastossa kolmas.

Lassilan lisäksi LeKin paidassa pelaavat Tapparan sopimuspelaajista tänään nuoret Anton Levtchi ja Joona Luoto sekä Tomi Peltonen, joka palasi täksi kaudeksi kirvesrintoihin KooKoosta, mutta ei ole toistaiseksi mahtunut puolustavan mestarijoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.