Miten Ilveksen juniorimylly on jauhanut?

Ilveksen juniorijoukkueiden menestys ei ole ollut 2010-luvulla takavuosien kaltaista. A-nuoret voittivat SM-kultaa keväällä 2016 ja olivat pronssilla 2011 ja 2010, mutta kukkeimmat menestysjaksot osuivat viime vuosituhannelle.

Ilves on liigahistorian suurin kasvattitehdas, olkoonkin että monet seurat ovat kirineet 2010-luvulla rinnalle – ja jopa ohi. Kiekkoareena julkaisi seurojen kasvatustyöstä laajan selvityksen helmikuussa. Ilves Liiga-historian suurin kasvattitehdas -jutun pääset lukemaan tästä.

llves on edelleen Suomi-kiekon menestyksekkäin A-junioriseura 22 mestaruudellaan, mutta kultajuhlia on nähty tällä vuosituhannella enää kahdesti ja mitalikahvejakin juotu vain neljästi. Tappara on A:n tilastokakkonen viidellä A:n mestaruudellaan ennen HIFK:ta, TPS:ää, Jokereita, Bluesia ja JYPiä joilla kaikilla on neljä kultaa.

Viime kaudella A:n mitalikolmikko oli HPK. Ässät ja Lukko.

B-nuorissa Ilveksen tuorein mestaruus ja tämän vuosituhannen ainoa mitali on vuodelta 2006. B2-junioreissa Ilves oli viime keväänä hopealla hävittyään finaaliottelun HIFK:lle ja mestari 1997 ikäluokallaan keväällä 2014.

C-ikäisissä Ilves on kaikkien aikonen mitalitaulukon viidentenä, mutta kevään 2004 jälkeen mitalitili ei ole karttunut. B- ja C-nuorissa mitalitilaston kärkipaikkaa pitää kummassakin ikäluokassa Jokerit.

C:ssä viime kevään kärkikolmikko oli HIFK, Kärpät ja TPS. B-ikäisissä miteleita juhlivat KalPa, Blues ja Tappara.