Millainen Punakone nykyajan TsSKA on? – katso Jokereiden kokoonpano

Peter Regin johtaa Jokerien ykkösketjua, kun helsinkiläiset kohtaavat TsSKA:n. Kuva: Pekka Rautiainen

Ennakkoasetelma: Viime kauden runkosarjavoittaja TsSKA on KHL:n jokavuotinen mestarisuosikki ja aloittanut kautensa odotetun vahvasti, mutta osoitti haavoittuvuutensa häviämällä Kaukoidässä Admiral Vladivostokille ja raapimalla voitot Amur Habarovskista ja Kunlun Red Starista vasta jatkoajalla.

Jokerit puolestaan onnistui voittamaan kaikki vastaavat kolme otteluaan, tosin Admiralin vasta jatkoajalla.

TsSKA on kerännyt 11 ottelustaan 23 pistettä ja hävinnyt vasta kahdesti. Jokerit on TsSKA:n tapaan hävinnyt kahdesti ja kaapinut 20 pinnaa yhdeksässä ottelustaan.

Panos: Jos Jokerit ottaa täyden kolmen pisteen voiton torstaina, joukkueet ovat läntisen konferenssin sarjataulukossa tasapisteissä.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat viime kevään pudotuspeleissä. Kolme neljästä ottelusta ratkesivat vasta jatkoajalla, mutta TsSKA osoitti lopulta olevansa vahvempi selvin 4–0-voittolukemin.

Melkoinen puna-armeija: TsSKA:n päävalmentaja on vaihtunut viime kaudesta, kun Dmitri Kvartalnovin tilalle nousi TsSKA:n ja Venäjän maajoukkueen monivuotinen apuvalmentaja Igor Nikitin. TsSKA on kierrättänyt alkukaudella peräti 30 kenttäpelaajan kokoonpanoa.

Jotain joukkueen leveydestä kertoo se, ettei yksikään pelaaja ole pukenut yli yhdeksään otteluun. Ykkösvahtina pelaa Ilja Sorokin, taustatukenaan ruotsalainen Lars Johansson. Nuoren moskovalaisjoukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat Salavat Julajev Ufasta hankittu 20-vuotias huippulahjakkuus Kirill Kaprizov (5+4=9) ja NHL-seura Colorado Avalanchesta Moskovaan siirtynyt 23-vuotias Mikhail Grigorenko (5+3=8).

Ennuste: Vähämaalista ja tasaista vääntöä voi ennustaa myös torstaille, sillä Jokerit on päästänyt tällä kaudella vain 16 maalia ja kaksi ottelua enemmän pelannut TsSKA on antautunut vain 17 kertaa. TsSKA on pelannut neljä kotiotteluaan huimalla 14–2-maalierolla, mutta vieraskaukaloissa oma verkko on heilunnut selvästi useammin maalierolla 20-15.

Erikoistilanteiden osalta tilastoetu kallistuu hienokseltaan Jokereiden hyväksi. Narrien ylivoima on ollut KHL:n tehokkainta.

Jokerit–TsSKA Hartwall Arenalla klo 18.30

Jokereiden kokoonpano:

Nicklas Jensen – Peter Regin – Olli Palola
Eeli Tolvanen –  Brian O’Neill – Jesse Joensuu
Tommi Huhtala – John Norman – Pekka Jormakka
Antti Pihlström – Mika Niemi – Marko Anttila

Sami Lepistö – Mike Lundin
Tommi Kivistö – Matt Gilroy
Jesper B. Jensen – Oliver Lauridsen
Rasmus Rissanen – Juho Rautanen

Ryan Zapolski (Juho Ratilainen)