Miksi HPK rikkoi liigan kuumimman ketjun?

Alkukauden tehokkain liigaketju: Janne Lahti (vas.), Oula Palve ja Sakari Manninen. Kuva: Juha Tamminen

HPK-trio Sakari Manninen-Oula Palve-Janne Lahti oli ennen maaottelutaukoa koko SM-liigan kuumin koostumus.

Kun nämä miehet pelasivat yhdessä, ketju voitti oman osuutensa tasakentällisin komeasti 10–1.

Tätä riemua kesti seitsemän ottelun ajan. Se toi hämeenlinnalaisjoukkueelle kuusi voittoa ja täpärän 5–6-tappion kärkijoukkue Tapparaa vastaan.

Sen jälkeen pyörremyrskyn tavoin riehunut kolmikko rikottiin.

Miksi ihmeessä, HPK:n valmentaja Antti Pennanen?

– Siihen löytyy useampi syy. Ensinnäkin näin saatiin lisää laajuutta tuloksentekoyksikköön. Nyt ratkaisuja voi odottaa Palveen, Niko Kapasen ja Otto Paajasen johtamilta ketjuilta. Tämä aiheuttaa lisäharmeja vastustajille.

– Toiseksi Palve ja Manninen ovat aika lailla samanoloisia pelaajia. Paajanen on toisentyyppinen jätkä. Hän tuo nyt tähän ketjuun lisää särmää. Tämä on eduksi kokonaisuutta ajatellen.

– Kolmanneksi Mannisen ja Paajasen keskinäinen kemia toimii poikkeuksellisen hyvin, Pennanen perustelee.

Eri ketjuun siirretty Palve ymmärtää Pennasen logiikan.

– Meille taisi tulla putkeen kaksi tai kolme ottelua, ettei syntynyt tulosta. Sen jälkeen Antti reagoi tilanteeseen sekoittamalla ketjuja. Tykkään siitä, ettei hän hirttäydy tiettyihin koostumuksiin, Palve kehuu.

Mestiksen viime kauden pörssikuningas kotiutui erinomaisesti Mannisen ja Lahden rinnalle.

– Koko ajan oli semmoinen olo, että menee hyvin. Tehtiin tulosta – eikä pyöritty hirveästi omissa. Nyt otetaan hetki happea. Uskoisin, että tulevaisuudessa meidät palautetaan taas yhteen, Palve arvelee.

Pennasella on nyt entistä enemmän valinnanvaraa kärkiketjuihin, kun kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet palaa kokoonpanoon viiden viikon sairausloman jälkeen. Cornet ehti paukuttaa kuudessa pelaamassaan ottelussa peräti neljä osumaa.

HPK:n liigataival jatkuu keskiviikkona Pelicansin vieraana.