Miksi et ole Bill, William Mäkinen?

William Mäkisen mailasta ovat lähteneet tällä kaudella liigauran kaksi ensimmäistä maalilaukausta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Eihän Yhdysvaltojen presidenttikään ollut William vaan Bill Clinton. Joten miksi ei ole Bill, SaiPan puolustaja William Mäkinen?

- Joo, olen kuullut tosta. Ihan sama mulle on, mikä nimeni on, Mäkinen vastaa.

Tiedätkö etunimesi tarinan?

- En usko, että on olemassa mitään erityistä tarinaa. Veljeni ovat Sebastian ja Benjamin, joten vanhempamme eivät ole halunneet ihan tavanomaisia nimiä.

"Tavoite oli päästä pelaamaan Liigassa, ja se on toteutunut. Nyt saa pelata ainakin tarpeeksi."

Jos nimi on William ja pelaaja on suomalainen, jää varmasti liigakatsojien mieleen. Tällä kaudella SaiPassa William Mäkinen, 21, on jäänyt mieleen jo peliesityksiensäkin puolesta. Hän on lähellä voittaa SaiPan pakkien sisäisen pistepörssin. Mäkisen pörssilukema on 2+11 ja seuraavana tilastossa olevan Lauri Taipaluksen 0+11.

- Voisihan niitä pisteitä enemmänkin olla, Mäkinen kuittaa ja on tietty todellakin oikeassa.

Ainakaan puolustajat eivät ole pystyneet auttamaan SaiPan hyökkääjiä tällä kaudella tehokkuudessa.

Mitä lokakuussa tapahtuikaan, William?

- Tarkoitatko, kun tuli tehopisteitä? Joo, tein silloin kaksi maaliani. Joku suonenveto siinä sattui, kun plusmiikkakin (11-2, +9) oli hyvä. Näissä tarvitaan aina onnea.

Mäkinen on Jämsänkosken kasvatteja, kuten myös Markus Nenonen. Sieltähän lähes kaikkien tie vie aikanaan JYPin väreihin. Mäkinen vaihtoi JYPin SaiPaan ensimmäisen A-junnukauden jälkeen.

SaiPassa toinen kausi toissa kaudella tuotti liigadebyytin ja 14 pääsarjapeliä. Viime kaudella tuli 18 liigapeliä lisää, vaikka avausmaalin kiekko tulikin otetuksi talteen vasta tällä kaudella.

Onko tämä ollut läpimurtokautesi?

- En sanoisi vielä niin. Aika paljon on parannettavaa. Tavoite oli päästä pelaamaan Liigassa, ja se on toteutunut. Nyt saa pelata ainakin tarpeeksi, viittaa Mäkinen helmikuun keskimääräiseen peliaikaansa, joka on runsaat 23 minuuttia ottelua kohti.

Lauantaina Mikkelissä Mäkinen pelasi lähes 27 minuuttia, vaikka SaiPa oli Kalevankankaalla matkassa seitsemän puolustajan voimin.

Faktat tukisivat sitä, että SaiPa käyttää Mäkisen sopimuksessa olevan option ensi kaudesta. Mäkinen painottaa olevansa tietämätön vielä tulevasta talvesta.

- Optio on auki, mutta SaiPan ilmoituspäivä lähestyy. Tosin en tarkkaan muista, mikä se päivä on. Aina sitä varmaan jostain pelipaikka ensi kaudeksi löytyy, Mäkinen virnistää.

- En muista selkeästi mitään erityistä hetkeä, jolloin olisin ryhtynyt tähtäämään kiekkoilijaksi. Tästä on vain tullut ammatti. Siinä matkalla lukiokin on jäänyt vaiheeseen.