Mikko K. Lehtonen pistepörssin kärjessä

KooKoon Mikko Lehtonen Pelicansin harmina. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

 

Mikko K. Lehtonen olisi hyvä veikkaus jääkiekkoliigan pistepörssin voittajaksi. Alkukaudesta koossa on nimittäin jo 11+19 tehopistettä. Vapise siis Henrik Haapala pörssilukemillasi 7+21!

KooKoon tehokkain pakki ja toiseksi paras pistemies Mikko Kasper Lehtonen, 22, on koonnut tehopisteet 4+11.

Kärppien laitahyökkääjä Mikko Kristian Lehtonen, 29, on oululaispörssin kolmonen lukemin 7+8.

- Olen selvinnyt muutamat liigakauteni ilman sekaannuksia. Onneksi Kärppien puolustaja Mikko Lehtonen jo lopetti uransa, hymähtää KooKoo-pakki Lehtonen.

Kun kouvolalaiskasvatti ja KooKoon nykyinen sentteri Jarkko Immonen, 32, ja Sveitsissä Zugia toista kautta edustava SaPKo-kasvatti Jarkko Immonen, 34, aloittelivat molemmat uraansa Jääkiekkoliiton Kymi-Saimaan alueella, eivät kutsut juniorimaajoukkueisiin menneet aina oikeaan osoitteeseen.

KooKoossa moni hankinta vaikutti viime kaudella nappivärväykseltä. Mikko Lehtonen vaikuttaa siltä yhä.

Lehtosen ahkerimmin liigakaukaloissa heilunut maila (160 laukausta) ja joukkueen pörssikakkoseksi oikeuttavat tehopisteet 4+11 kertovat ankeasta plusmiinuksesta (13-25) huolimatta pelaajan tarpeellisuudesta joukkueelleen.

Kuinka ollakaan, laukaustilaston seuraavat ovat Lukon Jesse Virtanen (156) ja Kärppien Mikko Lehtonen (142).

Peräti 74 juniorimaaottelua pelannut KooKoon Lehtonen riutui kaksi kautta sitten kasvattajaseurassaan Turun Palloseurassa pienessä roolissa. Keskimääräinen peliaika ainakin tällä erää viimeiseksi jääneellä TPS-kaudella oli 13.56. Marraskuun ankeimpina hetkinä viikon kolmen pelin putkessa kokonaispeliaika oli hieman yli kuusi minuuttia.

- Tepsissä oli kyllä halukkuutta pitää minut. Kun vastuuta tuntui tulevan vain rotaatioroolin verran, halusin lähteä muualle, Lehtonen toteaa.

Lehtoselle kävi kuten juuri tuoreeltaan Jukurien Miika Koivistolle. Siirto länsirannikolta itäisen Suomen uuteen liigaseuraan avasi samalla maajoukkueen ovet.

"Kauden harvoja takaiskuja taisi olla muutama pilalle mennyt ruoka."

 

- Muutin oikeastaan ensimmäisen kerran pois kotoa. Kasvoinkin viime kauden aikana henkisesti paljon, Lehtonen korostaa.

Kouvolassa tehopisteet 12+10 ja keskimääräinen peliaika 21.44 ottelua kohti kertoivat viime kaudesta kaiken olennaisen. Hyökkäävän pakin ominaisuudet tuottivat viidessä maaottelussakin kaksi syöttöpistettä.

- Kauden harvoja takaiskuja taisi olla muutama pilalle mennyt ruoka, siinä hommia harjoitellessa.

Uusia tuttavuuksiakin Kouvolassa on ollut pakko hieroa, muita turkulaisia kun ei ole oikein maisemissa näkynyt.

- Kaikkihan yrittävät piikitellä turkulaisia. Olen tosin käynyt kouluni Ruskossa, Lehtonen virnistää.

- Tähän kauteen startti oli sitten turhankin tahmea niin joukkueella kuin itsellänikin. Kaikkihan tässä olemme epäonnistuneet, kun valmentajaa joudutaan vaihtamaan.

Lehtoseen on kuitenkin luotettu. Peliaikaan on tullut vielä liki minuutin lisäys ottelua kohti, ja vastuu ei ole ainakaan vähentynyt uuden valmentajan Tuomas Tuokkolan saavuttua kaupunkiin.

- Tavoitteeksi on turha asettaa muuta kuin kehittymisen joka päivä. Ihan turha on ainakaan asettaa mitään pistetavoitteita, kuten vaikkapa 30 tehopistettä, Lehtonen korostaa.

Niin on, se menee komeasti rikki nykyvauhdilla!