Miika Koivisto, 26, Leijoniin ilman juniorimaaotteluita

Nuori mies, go east! Lähde itään, siis!

Turun Palloseuran puolustaja Mikko Lehtonen, 22, siirtyi vuosi sitten jääkiekkoliigaan nousseeseen KooKoon joukkueeseen. Turun taakseen jättänyt Lehtonen debytoi avauskaudellaan Kouvolassa myös Leijonissa.

Lukossa ilman jatkosopimusta jäänyt Miika Koivisto, 26, teki täsmälleen saman. Muuttokuorma Raumalta kaikkien tylyttämään Jukureihin ja Mikkeliin. Ja kas vain! Junioriaikanaan kotikaupungissaan Vaasassa kaikki ikäluokkansa maajoukkuekutsut välttämään pystynyt Koivisto on joulukuussa Leijonissa!

"Tämä oli odotettavissa. Tiesin heti, että näin käy, kun näin sarjaohjelmasta meillä olevan ottelu Oulussa Moskovan turnauksen aikaan."

 

- Nythän on tappion takia mieli maassa, mutta eilen olin iloinen, kun (päävalmentaja) Lauri Marjamäki soitti ja kertoi valinnasta Moskovaan joulukuun turnaukseen. Pidin asian mielestäni maanantain julkistamiseen asti salassa, mitä nyt tyttöystäväni toki kuuli sen soiton ja taisin kotiin soitella isälle, hykerteli Koivisto maanantaina työpäivän päätteeksi Kalevankankaalla.

KalPassa liigadebyyttinsä kokenut Koivisto jätti Sportin taakseen vasta aikuisiällä. Vaasassa hän pelasi yhden kauden B-nuorten SM-sarjaa ja kaksi talvea A-nuorten liigaa.

- Kerran olin jossain Finnair-leirillä varamiehenä, hän muistelee junioriaikojensa leirikutsuja edustustehtäviin. Yhtään maaottelua Koivisto ei juniorina pelannut.

Jukurien valmentaja Risto Dufvalle Koiviston kutsu edustustehtäviin oli varmasti ristiriitainen tilanne, vaikka hänen onkin helppo olla ylpeä Koiviston huomioimisesta. Onhan jotenkin outoa, että perjantaina 16.12. pelattavalla liigakierroksella ottelussa Kärpät-Jukurit isänniltä ei ole Leijonissa ketään, mutta Jukureilta puuttuu syyskaudella keskimäärin 27 minuuttia ja 10 sekuntia ottelua kohti pelannut puolustaja. Koivistolta jää väliin myös keskiviikkona 14.12. kotiottelu SaiPaa vastaan.

- Tämä oli odotettavissa. Tiesin heti, että näin käy, kun näin sarjaohjelmasta meillä olevan ottelu Oulussa Moskovan turnauksen aikaan, Dufva virnisti.