Mestiksestä Liigaan ponnistanut Kristian Tuohilampi nauttii jokaisesta hetkestään Ässissä

Kristian Tuohilampi vartioi usein vastustajien pelaajia lähietäisyydeltä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ennen kauden alkua yksi iso kysymys Ässissä oli se, onko puolustaja Kristian Tuohilampi riittävä pelaaja Liigaan vai ei. Pelaajan neljä edellistä kautta olivat sujuneet Mestiksessä, eikä paikkaa korkeimmalla tasolla ollut kunnolla auennut. Mestiksessä hän oli koko ajan sarjan peliaikakuninkaita, mutta tavoite oli aina askeleen korkeammalla.

- Kyllä se niin meni, että hallille matkatessa ajattelin usein, että haluan vielä jossain vaiheessa pelata Liigassa. Nyt tuo mahdollisuus on auennut Ässissä, ja onhan tämä ihan älyttömän hienoa. Nautin jokaisesta päivästä, Tuohilampi totesi.

- Tätä osaa myös arvostaa uudella tavalla, kun jääkiekkoa on nähnyt alemmallakin tasolla. Oppia on kertynyt jokaiselta kaudelta, ja niitä yritän siirtää käytäntöön Porissa.

Viime kaudella Tuohilampi pelasi parhaimmillaan yhdessä ottelussa huimat 68 minuuttia, kun TUTO ja K-Vantaa tahkosivat pudotuspeleissä 157 minuutin väännön. Liigassa hän on toistaiseksi kirjauttanut hieman maltillisempia aikoja, kun keskiarvo ottelua kohden on 16.09. Sekin toki ihan kelvollinen määrä.

- Mestiksessä pelasin pääasiassa yli 25 minuutin määriä. Silloin tekeminen meni helposti suorittamiseksi, eikä jokaiseen tilanteeseen voinut mennä täysillä. Oli pakko säästellä voimia. Nyt voin keskittyä vaihtoihini maksimaalisesti ja laittaa niissä aina kaikki likoon. Se on todella hauskaa, Tuohilampi hymyili.

Hän on ollut alkukaudella Ässien kokoonpanossa jokaisessa ottelussa ja paikka puolustuksen avauskuusikossa näyttäisi olevan tukeva. Miten hän itse kuvailee omaa pelaamistaan?

- Koen, että minulla on potentiaalia nähtyä parempaan, vaikka ihan tyytyväinen alkukauteeni olenkin. Pari huonompaa matsia mukaan mahtuu, mutta olemme joukkueena pelanneet pääasiassa riittävästi. Jos joukkue voittaa, olen tyytyväinen.

Maalinteossakin Tuohilampi on Ässissä onnistunut. Osuma ei ollut niitä kaikkein tärkeimpiä, sillä 2-4-kavennus Sportia vastaan noin minuutti ennen päätössummeria ei lopputulokseen vaikuttanut. Siitä huolimatta uran ensimmäinen liigamaali oli pelaajalle tärkeä.

- Ei se heti tuoreeltaan lämmittänyt oikeastaan yhtään, mutta kyllä minä siitä huolimatta maalin tulen aina muistamaan. Oli tärkeää saada osuma pois alta, ettei se kolkuttele takaraivossa.

Tuohilampi aikoo jatkossakin olla ensisijaisesti tärkeä mies omalla puolustusalueella. Tehot ovat luonnollisesti tervetulleita, mutta vastustajien pitäminen kurissa ja nuhteessa on hänelle tärkeintä.

- Haluan pelata nimenomaan patalogolle ja tehdä mahdollisimman hyvää työtä omalla alueella. Meillä on mahtava porukka kasassa ja uskon menestymisen olevan mahdollista. Runkosarjassa tulee varmasti hankalampiakin hetkiä, mutta tärkeintä on oppia niistä. Siihen tähdätään, että olemme keväällä kovimmassa iskussa, Tuohilampi pohti.