Mestiksen pisterohmulla kova hinku HPK:n tuloksenteko-osastoon

Lievästä kylkivaivasta toipunut Oula Palve debytoi näyttävästi HPK:n paidassa.

Lievästä kylkivaivasta toipunut Oula Palve debytoi näyttävästi HPK:n paidassa.
Jukureista siirtynyt sentteri keräsi heti tehot 1+1, kun hämeenlinnalaisjoukkue kävi torstai-iltana Ilveksen vieraana Hakametsässä. Tulokkaan osuma syntyi napakalla rannevedolla HPK:n pelatessa ylivoimaa.

– Alussa oli vähän jännitystä, mutta sain nopeasti juonen päästä kiinni. Se helpotti paljon, kun ketju toimi. Kemiat kohtasivat hyvin (Philippe) Cornetin ja (Julius) Valtosen kanssa, Palve kiitteli.

Taitava keskushyökkääjä seurasi katsomon puolelta HPK:n harjoituspelikauden avanneen kamppailun KHL-joukkue Sibir Novosibirskiä vastaan.

– Se oli lähinnä varotoimenpide.

Palve, 24, dominoi Mestis-kaukaloita kaksi edellistä kautta ja kruunasi nämä kahteen mestaruuteen. Vaikka mikkeliläisjoukkue nostettiin tulevaksi kaudeksi liigaympyröihin, tehohyökkääjä muutti Hämeenlinnaan.

– Se oli minulle paras vaihtoehto. Kun uutta sopimusta tehtiin, asioita pohdittiin eri kanteilta ja lopulta päädyttiin tähän ratkaisuun.

Liiga on Jyväskylän kiekkokoulussa kasvaneelle Palveelle lähes tuntematon maailma. Hän pääsi kokeilemaan JYPissä vain neljä liigaottelua (2013–14), kunnes lähti hakemaan uutta vauhtia Mikkelistä.

– Rehellistä näyttöpaikkaa ei tullut JYPissä missään vaiheessa, mutta en ollut vielä silloin itsekään valmis liigaympyröihin. Mestis-keikka teki todella hyvää. Pääsin pelaamaan isossa kiekollisessa roolissa.

Palve pelasi huippukauden jo 2014–15, jolloin hän nousi Mestiksen pistepörssissä kakkoseksi heti KooKoon Juuso Rajalan jälkeen lukemin 20+32=52.

– Kieltämättä pelit menivät aika nappiin, mutta halusin vielä yhden stepin eteenpäin ennen kuin lähden liigaan.

Tahti kiihtyi entisestään viime kaudella, jolloin pistepörssiä hallinnut Palve nakutti upean saldon 32+39=71.

– Monilta pelaajilta menee usko, kun he joutuvat liigan harjoitusringistä Mestikseen. Minä koin sen hyvänä mahdollisuutena kehittyä. Samalla nähtiin, että liigaan on olemassa useita reittejä. Ei tarvitse olla välttämättä junioritähti.

 

Nyt Palveen odotukset ovat korkealla.

– Haluan ottaa heti kunnon roolin ja päästä tuloksenteko-osastoon. Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä, Palve painotti.