Mestiksen pisterohmu nousi tekemään tulosta liigassa - "Tiesin, että pystyn"

JYP kellisti tiistai-illan kähmyssä HPK:n vakuuttavasti. Ei säkenöivästi, mutta vakuuttavasti. Tasapainoinen hurrikaani ei ollut moksiskaan edes siitä, että sentteriosastolla oli vajausta, kun kapteeni J-P Hytönen kärsi yhden ottelun pelikieltoaan ja Henri Kanninen on loukkaantunut.

Eräs JYPin viime aikojen jokerikorteista löytyi tänään ykkösketjun oikeasta laidasta. Puolitoista viikkoa sitten liigauransa avausmaalin iskenyt Arttu Likola alusti laukauksellaan Janne Tavin murjoman 3-0 -maalin ja venytti pisteputkensa kolmeen otteluun. 15 liigaottelua pelanneen Likolan kuuden edellisen ottelun saldo on 2+2.

22-vuotias Likola kuuluu JYP-Akatemian jalostamiin pelaajiin. Viime kausi oli ensimmäinen kokonainen mestiksessä, tällä kaudella on tullut jo rivakkaan tahtiin tulostakin. Likola on Akatemian sisäisen pörssin maaliykkönen 14 osumalla ja 30 mestispelissä on syntynyt saman verran myös syöttöpisteitä.

Pystyy olemaan luottamuksen arvoinen.

- Kyllä mä tiesin, että pystyn tekemään tulosta myös liigassa, jos vain saan sopivan roolin, ykkösketjussa Jani Tuppuraisen ja Anssi Löfmanin kanssa hyökännyt Likola sanoi.

- Mutta sen hyökkäävän roolin ja vastuuta se vaatii. Nelosketjusta seitsemän minuutin peliajalla on vaikea napsia pisteitä, hän lisäsi.

Ykkösketjun lisäksi Likola oli mukana myös JYPin toisessa ylivoimakoostumuksessa. Kilpailu pelipaikoista on hurrikaanihyökkäyksessä kova, mutta Kuohun mies on ilmoittautunut väkevästi kamppailuun mukaan.

- Arttu on pelannut hyviä pelejä nyt ja päässyt hyvään kenttään. On antanut signaalia, että pystyy olemaan luottamuksen arvoinen, päävalmentaja Marko Virtanen luonnehti.

- Kehittymisen varaa nuorella pelaajalla on tietysti aina, mutta hän parantaa koko ajan, Virtanen lisäsi.

Eihän me tänään oltu parhaimmillamme.

JYP on tehnyt häkellyttävää tulosta jo kahden kuukauden ajan ja on sillä vertailujaksolla liigan selvästi paras joukkue. Likola kuitenkin vakuuttaa, että värkeissä on varaa parempaan.

- Eihän me tänään oltu parhaimmillamme, hän luonnehti kamppailua, jossa HPK kyllä haastoi, mutta ei oikein missään vaiheessa pystynyt pelaamaan toden teolla voitosta.

JYP vankisti voitolla asemaansa neljäntenä ja saattaa kivuta vielä hengittämään jopa KalPan ja TPS:n niskaan, joita se molempia isännöi vielä kertaalleen. Silti hurrikaanipoppoo vakuuttaa kuin yhdestä suusta, että traktorin laatikosta löytyy vielä useita pykäliä.

- Totta kai pystytään parantamaan vielä paljonkin. Pleijareihin löytyy aina lisää, Likola korosti.