Mestaruutta tavoittelemaan lähtenyt Parlett: "En kuullut Tapparasta kuin pelkkää hyvää"

Blake Parlett tuo kokoa ja fyysisyyttä Tapparan puolustukseen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Blake Parlett tuo kokoa ja fyysisyyttä Tapparan puolustukseen. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Tapparaan helmikuun alussa siirtynyt 27-vuotias kanadalaispuolustaja Blake Parlett on pelannut kirvesrintojen takalinjoilla nyt kuusi ottelua.

Vajaan 20 minuutin keskimääräisellä peliajalla pelannut puolustaja ei ole vielä avannut pistetiliään Liigassa, mutta on silti nauttinut pelaamisesta.

- Tämä on ollut hauska kokemus. On ollut hienoa liittyä kärkisijalla olevaan joukkueeseen ja hieno mahdollisuus pelata joukkueessa, joka on yksi mestarisuosikeista ja puolustava mestari, Parlett hehkuttaa.

Kesken kauden uuteen joukkueeseen liittymisessä on aina omat haasteensa, erityisesti kun kyseessä on mestarisuosikki.

- Tuo tietenkin myös paineita liittyä joukkueeseen, jolta odotetaan vain menestystä. Yritän tietenkin olla mukana auttamassa joukkuetta voittamaan, ja nimenomaan puolustuspäässä, joka on erikoisaluettani.

Parlett ei ole urallaan voittanut vielä minkään sarjan mestaruutta, ja mahdollisuus päästä tavoittelemaan suuren eurooppalaisliigan mestaruutta olikin iso syy valita Tappara.

- Se oli yksi suurimmista syistä. Täällä on paljon historiaa, he ovat puolustavia mestareita ja ovat olleet viime vuosina useasti finaaleissa. En kuullut Tapparasta kuin pelkkää hyvää, joten tämä vaikutti mahtavalta paikalta pelata.

Parlett konsultoi ennen päätöksentekoa myös tuttaviaan, jotka ovat pukeneet sinioranssin edustusasun ylleen.

- Kysyin mielipiteitä Tapparasta pariltakin kaveriltani. Tuukka Mäntylältä, jonka kanssa pelasimme viime kaudella Zagrebissa, sekä Nick Plastinolta, jonka kanssa pelasimme yhdessä junioreissa. He molemmat suosittelivat Tapparaa ehdottomasti, ei ollut mitään pahaa sanottavaa.

Parlett pelasi kaksi kautta KHL:ää krotialaisseura Medvescak Zabrebissa. Tyhjennysmyynnin kevättalvella aloittanut joukkue ei ollut menossa pudotuspeleihin, ja se myikin suurimman osan ulkomaalaistähdistään pois.

Haluan päästä pitkälle pudotuspeleissä.

- He yrittivät päästä eroon useista pelaajistaan muutamastakin eri syystä. Ajattelin itsekin, että minulle voisi olla parasta päästä jonnekin muualle pelaamaan loppukaudeksi. Olin todella onnekas, kun Tappara halusi minut tänne. Haluan päästä pitkälle pudotuspeleissä, Parlett taustoittaa.

Molempina KHL-kausinaan toistasataa jäähyminuuttia kerännyt 185-senttinen puolustaja näyttää urheilijalta ilman pelivarusteitakin; punttisalikäyntejä ei ole jäänyt väliin. Miltä kotimainen pääsarjakiekko näyttää fyysistä peliä pelaavan kanadalaisen silmään?

- Olen ollut täällä nyt kuusi peliä ja katsonut pari katsomosta, ja ensivaikutelma on, että täällä tehdään todella kovaa töitä. Kaikki osaavat pelisysteeminsä, mikä on hienoa, koska silloin tiedän aina missä joukkuekaverini ovat jäällä. Täällä on vähemmän yksi vastaan yksi -tilanteita kuin KHL:ssä, joten uskoisin minun pelityylini - puolustava, fyysinen ja lähden hyökkäyksiin kun on paikka - sopivan tänne hyvin.

Parlett on tehnyt aiemmin urallaan myös kovia pistemääriä, mutta Tapparassa hänen roolinsa on selvä.

- Luulen, että kaikki odottavat minun olevan se fyysinen kaveri. Kamppailutilanteissa on erilaisia tyylejä, toiset ottavat ne fyysisesti, toiset luottavat nopeuteensa ja ketteryyteensä. Itse olen vahva kaveri, joten yritän pääasiassa voittaa kamppailut voimalla. En tosin ole myöskään huono puolustamaan mailalla.

Tapparan valmennusjohdon mietteet miehen roolista sopivat hyvin hänen omiin näkemyksiinsä.

- Valmentajat kertoivat katsoneensa pelejäni ennen kuin tulin tänne, ja sanoivat pitäneensä pelityylistäni. He haluavat minun olevan luotettava omassa päässä, mutta myös että liityn hyökkäyksiin mukaan ja käytän hyökkäyspään avujani.

Vajaan kuukauden päivät Tampereella asunut Parlett ei ole kanadalaisuudestaan huolimatta vielä uskaltautunut uhmaamaan pakkasta.

- Tampere vaikuttaa mukavalta, sen mitä olen ehtinyt nähdä. Täällä on ollut aika kylmä toistaiseksi, joten en ole ehtinyt vaellella hirveästi ympäriinsä, mutta enköhän ehdi tutustua kaupunkiin vielä enemmän kun ilmat vähän lämpenevät.