Sininen hetki – mestaruusviiri kattoon Hakametsässä

 

Sininen ja unohtumaton hetki. Tapparan kapteeni Jukka Peltola ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä avustivat mestaruusviirin matkaan kohti Hakametsän kattoa. Kuva: JP Mikola


Ottelun alku Tampereen Hakametsässä viivästyi odotetusti – ja arvokkaasta syystä.
– Arvoisa yleisö, hallitseva Suomen mestari Tappara tänään, hehkutti Tappara-sanoissa r:ää tamperelaisittain sorauttava kuuluttaja Petri Kääriäinen.

Tapparan ja Ässien asettauduttua siniviivoille mediakuutiolla nähtiin seuravideo, jossa isoissa rooleissa olivat myös seuran jo lähteneet kovan tason ammattilaiset Ville Niemisestä Markus Kankaanperään. Lisäksi mediakuutioille vyörytettiin erityinen kavalkadi kaksinkertaisen maalikuninkaan Olli Palolan osumia ja kevään 2015 äkkikuolemahopean jälkeen myrtyneenä Oulun Raksilan laitaan istualtaan nojannut kapteeni Jukka Peltola ennen kuin valovatululle välähti teksti "KEVÄT 2016".

Vielä tässä vaiheessa yleisö ei noussut seisomaan, mutta aplodit ja Tappara-logoilla varustettujen läpsyttimien tuomat desibelit koettelivat korvia.

Kun viiriä pitelemään astelivat kapteeni Peltola ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä, myös yleisö nousi kunnioittamaan tunteikasta hetkeä seisaaltaan. Kaiuttimista soi  vuosikymmenten aikana tutuksi käynyt maalilaulu Live is Life, normaalista poikkeavana orkesterisovituksena.

Samaan aikaan Tapparan fanipäädyn mestaruuskulmassa nähtiin pelkistetyn tyylikäs mestaruustifo. Ison kirveslogon alla oli kaksirivinen teksti Suomen mestari 2016.

Jäädytettyjen pelinumeroiden ja mediakuution välistä paikan ottanut mestaruusviiri on Hakametsän hallin 13:s Tapparan mestaruusviiri. Vuosien 1953, 1954 ja 1955 mestaruusviirit ovat vielä TBK:n väreissä ja nimissä, olkoonkin että osa tamperelaisista laskee myös ne mestaruudet Tapparan tilastoihin. No, makuasioista nimenomaan sopii kiistellä.

Jos taas laskenta-aika rajataan kaudella 1975–76 startanneeseen SM-liigaan eli SM-sarjan seuraajaan, Tapparan sarja on kivikova. Kultaa on huuhdottu 1977, 1979, 1982, 1984, tripla tuli vuosina 1986–88 ja tämän vuosituhannen mestaruudet 2003 ja 2016.

Nyt on uuden mestaruusjahdin alkutahtien aika.