Mestari aloittaa treenipelikautensa

Tapparan kapteeni Jukka Peltola seuraa uuden kauden treenipelit avaavan Ilves-ottelun vielä kahvikuppi kädessä katsomossa.

 

Tampere Cupin perjantai-illan myöhäiskamppailu käynnistää Tapparan valmistautumisen ensi viikolla alkavaan CHL:ään eli Mestareiden Liigaan. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola luisteluttaa kaukaloon viisi sellaista pelaajaa, jotka esiintyvät ensi kertaa tositoimissa oranssit housut jalassa.

Kirvesrinnoissa debytoivat puolustajat Otso Rantakari, Tapio Sammalkangas, Valtteri Kemiläinen ja Niko Tuhkanen sekä norjalaishyökkääjä Martin Røymark. Maalissa pelivuoro osuu Dominik Hrachovinalle, mikä tarkoittanee sitä, että Teemu Lassila nähtäneen Tapparan tolppien välissä ensi kertaa lauantai-illan ottelussa HIFK:ta tai TPS:ää vastaan.

Vaikka moni valmentaja on usein huolissaan joukkueensa asioista, Tapparan Tapolalla ei ole tässä vaiheessa valmistautumisjaksoa moittimisen sijaa mistään.

– Meillä on riittävästi leveyttä ja hyvä rosteri. Ikinä ei tietysti pidä sanoa, ettei mitään tarvetta ole, mutta voi sanoa, että tällä hetkellä emme etsi ketään tai mitään.
 
Tapparan kokoonpanosta sivussa ovat maalivahti Christian Heljanko, puolustaja Alexander Bonsaksen hyökkääjät Jukka Peltola ja Lukosta kasvattajaseuraansa palannut Teemu Nurmi.

– Bonsaksen on vielä toipilaana ja sivussa todennäköisesti kaksi kuukautta, Tapola kertoo.
 

Tappara julkisti Ilves-ottelun pelaavan kokoonpanon kotisivuillaan:
42 Otto Rauhala - 61 Juhani Jasu - 26 Jere Karjalainen
19 Veli-Matti Savinainen - 22 Arttu Ilomäki - 87 Tomi Peltonen
27 Martin Røymark - 44 Jan-Mikael Järvinen - 15 Manu Honkanen
25 Henrik Haapala - 24 Jani Lajunen - 51 Miika Heikkilä

23 Aleksi Elorinne - 13 Valtteri Kemiläinen
6 Pekka Saravo - 52 Otso Rantakari
74 Tapio Sammalkangas - 5 Jere Rouhiainen
53 Niko Tuhkanen - 9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(35 Teemu Lassila)

Tampere Cupin turnausohjelma:

Pe 12.8. klo 16:30 HIFK – TPS
Pe 12.8. klo 20:00 Tappara – Ilves
La 13.8. klo 14:00 Ilves – HIFK / TPS
La 13.8. klo 18:00 Tappara – HIFK / TPS