"Meillä ei ole rahaa reagoida"

Philippe Cornet loukkaantui joukkuekaverin laukauksesta. Kuva: Juhani Salo

Vaikka HPK menetti kärkihyökkääjänsä Eero Somervuoren ja Philippe Cornet'n sairastuvalle viikon sisään, korvaajia ei ole tulossa.

– Tilanne on siinä mielessä helppo, ettei meillä ole tässä kohtaa rahaa reagoida menetyksiin. Ei tarvitse kuluttaa energiaa turhaan tämän asian miettimiseen, HPK:n valmentaja Antti Pennanen tiivisti.

Tällä tietoa laitatilanteessa loukkaantunut Somervuori on sivussa vielä parisen viikkoa. Cornet'n sairausloma saattaa venyä reiluun kuukauteen.

Kanadalaishyökkääjän menettäminen on paha takaisku, sillä hän ehti viimeistellä jo neljä osumaa.

– Tilanteessa oli todella huonoa tuuria. Sakari Mannisen laukaus kimposi KalPan ylärimasta suoraan Cornet'n naamaan ja aiheutti murtumia, Pennanen paljasti.

HPK pelasi miehekkäästi viime viikon vieraskiertueella. Hämeenlinnalaisjoukkue nousi kahden maalin takaa rinnalle sekä Oulussa että Kuopiossa. Kärpät vei lopulta 3–2-voiton, mutta Kuopiosta heltisi kaksi pistettä rankkarikilpailun jälkeen.

– Porukka näytti, että luonnetta löytyy. Parhaana osoituksena oli KalPa-pelin kolmas erä, kun jaksoimme painaa hienosti vielä viikon kolmannessa kamppailussa. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten hyvin pelasimme tasakentällisin, Pennanen suitsutti.

Seuraavaksi pitää saada kuntoon umpisurkea ylivoima.

– Meillä olisi varmasti 4–5 pistettä enemmän, jos ylivoima toimisi edes kohtuullisesti.

Kokenut kanadalaistorjuja Nathan Lawson hankittiin HPK:hon vastuunkantajaksi, mutta hän on jäänyt selvästi koko ajan parantavan Emil Larmin varjoon.

– Emil on nyt ykkösvahti. Hän tekee pirun hyvin töitä ja kehittyy joka päivä, Pennanen kehui.

HPK:n pistejahti jatkuu keskiviikkona liigatulokas Jukureita vastaan.

– Jukurit puolustaa tosi hyvin ja iskee vastaan tehokkaasti. Luultavasti pidämme enemmän kiekkoa. On oltava tarkkana, ettei sitä menetetä väärissä paikoissa.