"Meillä ei ole mitään esteitä mestaruuden voittamiseen"

Tuttua Mestiksestä. HPK-luotsi Antti Pennanen koki kovat paineet jo Mestis-vuosinaan Mikkelissä. Kuva: Jukka Rautio.

HPK:n uuden päävalmentajan Antti Pennasen debyyttikausi SM-liigajoukkueen vastuuluotsina toi heti suoran puolivälieräpaikan. Seuraavana haasteena on runkosarjaa joulun jälkeen dominoineen JYPin kohtaaminen.

Millainen etappi tämä puolivälieräsarja on sinulle valmentajana?

– En usko, että tässä on isoa eroa Mikkelin Mestis-vuosiin nähden. Siellä oli hyvä porukka – ja voittamisen paine läsnä koko ajan. Tiukoista sarjoista ja kovista peleistä tuli tuntumaa. ensimmäisellä kaudella (2013–14) nousimme kaksi kertaa 1–3-tilanteesta pudotuspelisarjan voittoon. Sportia ja Tutoa vastaan.

Kuinka ison muutoksen olet tehnyt HPK:ssa?

– En tiedä, mitä täällä on tehty aikaisemmin. Enkä ole siitä edes kiinnostunut. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, olen pyrkinyt tekemään jääkiekkoilijoista huippu-urheilijoita. Vieläkään ei olla kaikin puolin sillä tasolla, millä haluaisin. Mutta suunta on oikea. Tämänkokoisen seuran pitää keksiä kilpailuetuja, joilla pärjää isompia vastaan. Olemme satsanneet niihin asioihin, jotka eivät maksa mitään. Harjoitellaan mahdollisimman laadukkaasti, syödään oikein ja levätään hyvin.

Oliko teidän runkosarjasijoitus (viides) jopa odotettua parempi?

– Ei ollut pääasia, onko sijoitus kolmas vai seitsemäs. Oli tärkeintä, että pelaajat kehittyivät ja peli kehittyi. Pystyimme pitämään kiinni omista arvoistamme ja identiteetistämme. Se ilahduttaa eniten. Kun lähdemme haastamaan sarjan jättiläisiä, meidän pitää tehdä jotakin eri tavalla kuin materiaaliltaan paremmat joukkueet. Niin kuin Daavidin piti tehdä Goljattia vastaan.

Minkälaista puolivälieräsarjaa odotat JYPiä vastaan?

– Urheilullista ja vähämaalista. Runkosarjakohtaamisissa maalit taisivat olla 3–3, kun pelattiin viidellä viittä vastaan. Uskoisin, että molemmat keskittyvät pääasiaan. Peli ja pelaajat ovat keskiössä – eikä mitään ylilyöntejä tai muita kalabaliikkeja tule. Sanoin jo syksyllä, että JYP on suurin ennakkosuosikki mestariksi. Sama pätee edelleen.

HPK:lla on kymmenkunta ensimmäisiin miesten pudotuspeleihin valmistautuvaa keltanokkaa. Tässä joukossa molemmat maalivahdit. Kuinka paljon tämä askarruttaa?

– Tämä voi olla myös vahvuus. Nämä kaverit lähtevät kaukaloon raikkaalla jalalla ja mieli avoimena. Heillä ei ole mitään rajoja eikä lasikattoja. He voivat vetää elämänsä kevään.

Millä mentaliteetilla lähdette loppusuoralle?

– Pidämme kiinni omasta identiteetistämme ja uskomme vakaavasti, että sitä kautta tulee menestystä. Tiedämme, ettei meillä ole mitään esteitä mestaruuden voittamiseen.